Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Zebra
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://digart.img.digart.pl/data/img/5/24/download/1787262.jpg)
Sadze ze zdecydowanie lepiej wyglądało by bez tych pasów, zdjęcie ma swój klimat.
również uważam, że zdjęcie bez tych pasów było by ciekawsze,ciekawy budynek i niezłe światło stwarzają tutaj
spore możliwości.
Będą próby z innymi kadrami, dzięki za podpowiedzi.
Piotr_ek
20-04-2008, 10:43
Iza !!!
zmniejsz ramkę !!! i daj odrobinę ale to tylko tak tyci tyci kontrastu... i jakbyś była tak uprzejma i napisała mi jak zrobiłaś takie kolorki :) najlepiej na PM :) dzięki
Iza !!!
zmniejsz ramkę !!! i daj odrobinę ale to tylko tak tyci tyci kontrastu... i jakbyś była tak uprzejma i napisała mi jak zrobiłaś takie kolorki :) najlepiej na PM :) dzięki
Nie wiem jak Iza to robi ale nakładam w DRI warstwę b/w ;) albo po prostu częściowe przenikanie warstwy b/w :)
Zebra musi być. Inaczej byłoby zwykłe zdjątko.
Innymi słowy - podoba mi się.
asiekArt
20-04-2008, 11:13
Bardzo ciekawe zdjęcie nowosądeckiego ratusza.
Iza, jak robisz zdjęcie zebrze, to po cholere pchasz w kadr te ruiny w tle...:-)
fajna fotografia i obróbka też :)
Gdybym zebry nie wspomniała w tytule, to ciekawa jestem, czy ktoś by się do niej przyczepił :)
Przenikanie z warstwą b/w - oczywiście. Ale to we wstępnym etapie obróbki. Na normalnym mieszaniu warstw zmniejsza się jedynie nasycenie, ale nie jest to efekt, który mnie w pełni zadowala. Proponuję zabawę z rodzajami mieszania warstw. Kołderka w bw potrafi przykryć zdjęcie na milion różnych ciekawych sposobów. I za każdym razem dać niepowtarzalny efekt - dodać dramatyzmu, zwiększyć kontrast, dodać przestrzenności...
Te kolory to jednak efekt czegoś zupełnie innego. Pewnie i tak za dużo powiem, ale co tam :) Mieszam kilka warstw, gdzie na każdej stosuję inny filtr. Obowiązkowo muszą się tam znaleźć jednocześnie filtry zimne i ciepłe. Wtedy już hulaj dusza - możliwości jest mnóstwo, trzeba eksperymentować.
deejay3x
20-04-2008, 13:47
Zebra bardzo ladnie prowadzi oko w gore zdjeci a - powinna tam byc !
podziwiam wyczucie kadru, a i obróbka świetnie dopełnia całość