Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zebra

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie Odp: Zebra

Sadze ze zdecydowanie lepiej wyglądało by bez tych pasów, zdjęcie ma swój klimat.

Oszczędny w słowach Awatar Moritz
    Miasto
    Mosina

również uważam, że zdjęcie bez tych pasów było by ciekawsze,ciekawy budynek i niezłe światło stwarzają tutaj
    spore możliwości.
    pozdrawiam Moritz

Będą próby z innymi kadrami, dzięki za podpowiedzi.

Piotr_ek
    Gość

Iza !!!

zmniejsz ramkę !!! i daj odrobinę ale to tylko tak tyci tyci kontrastu... i jakbyś była tak uprzejma i napisała mi jak zrobiłaś takie kolorki najlepiej na PM dzięki

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    Iza !!!

zmniejsz ramkę !!! i daj odrobinę ale to tylko tak tyci tyci kontrastu... i jakbyś była tak uprzejma i napisała mi jak zrobiłaś takie kolorki najlepiej na PM dzięki
    Nie wiem jak Iza to robi ale nakładam w DRI warstwę b/w albo po prostu częściowe przenikanie warstwy b/w

Zebra musi być. Inaczej byłoby zwykłe zdjątko.
    Innymi słowy - podoba mi się.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa/Nowy Sącz

Bardzo ciekawe zdjęcie nowosądeckiego ratusza.

Iza, jak robisz zdjęcie zebrze, to po cholere pchasz w kadr te ruiny w tle...
    I'm not always right, but I'm never wrong...

fajna fotografia i obróbka też

Gdybym zebry nie wspomniała w tytule, to ciekawa jestem, czy ktoś by się do niej przyczepił

Przenikanie z warstwą b/w - oczywiście. Ale to we wstępnym etapie obróbki. Na normalnym mieszaniu warstw zmniejsza się jedynie nasycenie, ale nie jest to efekt, który mnie w pełni zadowala. Proponuję zabawę z rodzajami mieszania warstw. Kołderka w bw potrafi przykryć zdjęcie na milion różnych ciekawych sposobów. I za każdym razem dać niepowtarzalny efekt - dodać dramatyzmu, zwiększyć kontrast, dodać przestrzenności...

Te kolory to jednak efekt czegoś zupełnie innego. Pewnie i tak za dużo powiem, ale co tam Mieszam kilka warstw, gdzie na każdej stosuję inny filtr. Obowiązkowo muszą się tam znaleźć jednocześnie filtry zimne i ciepłe. Wtedy już hulaj dusza - możliwości jest mnóstwo, trzeba eksperymentować.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów