Szukaj
Sadze ze zdecydowanie lepiej wyglądało by bez tych pasów, zdjęcie ma swój klimat.
również uważam, że zdjęcie bez tych pasów było by ciekawsze,ciekawy budynek i niezłe światło stwarzają tutaj
spore możliwości.
pozdrawiam Moritz
Będą próby z innymi kadrami, dzięki za podpowiedzi.
Iza !!!
zmniejsz ramkę !!! i daj odrobinę ale to tylko tak tyci tyci kontrastu... i jakbyś była tak uprzejma i napisała mi jak zrobiłaś takie kolorkinajlepiej na PM
dzięki
Bardzo ciekawe zdjęcie nowosądeckiego ratusza.
Iza, jak robisz zdjęcie zebrze, to po cholere pchasz w kadr te ruiny w tle...![]()
I'm not always right, but I'm never wrong...
fajna fotografia i obróbka też![]()
Gdybym zebry nie wspomniała w tytule, to ciekawa jestem, czy ktoś by się do niej przyczepił
Przenikanie z warstwą b/w - oczywiście. Ale to we wstępnym etapie obróbki. Na normalnym mieszaniu warstw zmniejsza się jedynie nasycenie, ale nie jest to efekt, który mnie w pełni zadowala. Proponuję zabawę z rodzajami mieszania warstw. Kołderka w bw potrafi przykryć zdjęcie na milion różnych ciekawych sposobów. I za każdym razem dać niepowtarzalny efekt - dodać dramatyzmu, zwiększyć kontrast, dodać przestrzenności...
Te kolory to jednak efekt czegoś zupełnie innego. Pewnie i tak za dużo powiem, ale co tamMieszam kilka warstw, gdzie na każdej stosuję inny filtr. Obowiązkowo muszą się tam znaleźć jednocześnie filtry zimne i ciepłe. Wtedy już hulaj dusza - możliwości jest mnóstwo, trzeba eksperymentować.
Skontaktuj się z nami