Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] kwiczol
jurek1906
07-04-2008, 11:37
z dzisiejszego porannego spaceru z psiakiem
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
2
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
borregaard
07-04-2008, 12:04
Ślicznie w GO wlazł,oczko,rosa....prima :-D
Oba extra.
Pzdr
Andrzej
Śliczne.
A tak z ciekawości - to ze statywu robione czy VR aż tak skuteczny?
Pozdr.,
GSK
jurek1906
07-04-2008, 16:01
A tak z ciekawości - to ze statywu robione czy VR aż tak skuteczny?
vr , ale slonko bylo takie ze pewnie i bez wyszly by ostre
No bardzo fajne, kropelki ładnie sie prezentuję na tle ptaszka :p;)
masterpiter
07-04-2008, 20:58
Masz grzecznego psiaka skoro nie spłoszył ptaszka, zdjęcia bardzo udane, szczególnie to drugie gdzie ptaszyna już chyba szykuje się do odlotu.
Nostromo
07-04-2008, 22:17
Mi bardzo podoba się 1-ka. Wszystko jest super, tylko jedna rzecz nie konweniuje, to rozmycie tła. Mam to szkiełko i twierdze że ma wiele zalet, ale to mnie dobija.
Pozdrawiam
masterpiter
07-04-2008, 23:25
Prawda, tu niestety można wprowadzić lekką ingerencję i rozmyć trochę tło w PS lub kto czego używa. Sam niestety mam jakieś takie mieszane uczucia co do poprawek, szczególnie w fotografii przyrody (bo portrety czy akty to inna koncepcja niż oddawanie natury samej w sobie). Fakt że takie teraz czasy i większość osób ingeruje, ale ja wolę "niedoskonałe" lub nie tak wspaniałe ale naturalne zdjęcia - wtedy widać kunszt fotografaa nie Adobe :-)
jurek1906
08-04-2008, 19:24
Prawda, tu niestety można wprowadzić lekką ingerencję i rozmyć trochę tło w PS lub kto czego używa. Sam niestety mam jakieś takie mieszane uczucia co do poprawek, szczególnie w fotografii przyrody (bo portrety czy akty to inna koncepcja niż oddawanie natury samej w sobie). Fakt że takie teraz czasy i większość osób ingeruje, ale ja wolę "niedoskonałe" lub nie tak wspaniałe ale naturalne zdjęcia - wtedy widać kunszt fotografaa nie Adobe :-)
zgadzam sie ze fotografi przyrodniczej nie ma co zabardzo mieszac .owszem jakis stempelek , kotrast , rozjasnic oczko pedzelkiem, to tak , ale reszta to nie dla mnie :).
kapitalnie Ci wyszło z tą rosą -jedynka świetna ,dwójka też niezła
pozdrawiam :-D
Rozmycie faktycznie nieciekawe. Gdyby była niższa perspektywa może byłoby ładniej. No i słoneczko już mocno świeciło.
jurek1906
08-04-2008, 21:29
Rozmycie faktycznie nieciekawe. Gdyby była niższa perspektywa może byłoby ładniej. No i słoneczko już mocno świeciło.
chyba zartujesz , nizsza perspekywa , musial bym sie chyba wkopac w ziemie , a sloneczko bylo w sam raz 8 rano.
co do rozmycia to , ten obiektyw tak ma .
masterpiter
09-04-2008, 01:19
zgadzam sie ze fotografi przyrodniczej nie ma co zabardzo mieszac .owszem jakis stempelek , kotrast , rozjasnic oczko pedzelkiem, to tak , ale reszta to nie dla mnie :).
Dokładnie, bo oceniasz zdjęcie które ktoś zrobił i często wiele przy tym wycierpiał (zimno, mokro, podchody, czatowanie) a nie "grafikę" w ciepłym domku "wycykaną" z kiepskiego ujęcia.
chyba zartujesz , nizsza perspekywa , musial bym sie chyba wkopac w ziemie , a sloneczko bylo w sam raz 8 rano.
co do rozmycia to , ten obiektyw tak ma .
Jeżeli leżałeś to OK. widocznie było troche pod górke :)
8 rano powiadasz...hmm ja o tej porze to już zdjęć nie robie jak jest niebo bezchmurne ;)
jurek1906
09-04-2008, 20:17
Jeżeli leżałeś to OK. widocznie było troche pod górke :)
8 rano powiadasz...hmm ja o tej porze to już zdjęć nie robie jak jest niebo bezchmurne ;)
Mysle ze to zdjecie nie jest tego warte , zeby o nie kruszyc kopie ;-).Pozdrawiam Jurek
ładny kwiczołek ;) Co do tła to widać, że VR w użyciu :)
Mysle ze to zdjecie nie jest tego warte , zeby o nie kruszyc kopie ;-).Pozdrawiam Jurek
Chyba źle mnie zrozumiałeś. W tym co napisałem nie było ani odrobiny złośliwości :)
Również pozdrawiam i życze kolejnych udanych zdjęć.
pawel777
11-04-2008, 22:26
z dzisiejszego porannego spaceru z psiakiem
fajny psiak:)