Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Ze "studia" - Ania
barracuda
06-04-2008, 21:22
Witam. Przedstawiam świeżo zrobione zdjęcie. Ciągle staram sie doskonalić foto w tzw. "domowym studiu" więc proszę o rady i opnie. Co nie tak ze światłem itp. Pozdrawiam
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Czoło pani wypalasz i nie foć portretu z dołu, dziurki od nosa nas nie interesują.
barracuda
07-04-2008, 07:14
... i nie foć portretu z dołu, dziurki od nosa nas nie interesują.
Zależy kto co lubi:)
Jedynie biała plama na czole bardzo razi. Reszta interesująca.
hedgehog
07-04-2008, 12:03
I wyrównać odcienie skóry... Policzki, brązowe pod gardłem... Śliczna pani, pokaż ją ślicznie :)
obróbka zeszpeciła to skądinąd ładne zdjęcie- nie wszystko można zastąpić makijażem... Kolorki trochę rozjechane (różnica dekolt- buzia).
barracuda
07-04-2008, 19:42
...nie wszystko można zastąpić makijażem...
Chyba nie do końca rozumiem, co autor tego postu miał na myśli.
Mi sie wydaje, ze chodzilo o to, ze skora na twarzy za bardzo rozmyta w PS i wyglada lekko nienaturalnie w zestawieniu z reszta skory. Dolne partie wygladaja na nietkniete, a twarz ciut za bradzo.
barracuda
08-04-2008, 15:34
Poprawione. Lepiej?
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
hedgehog
08-04-2008, 15:41
Lepiej, choć nierówności skóry wciąż strasznie rzucają się w oczy. :/ Szkoda, bo to piękna pani i ma niesamowity potencjał.
trochę za dużo zielonego po korekcie. Usta i oczy zdecydowanie lepsze na 1. Spróbuj wg. wcześniejszych uwag poprawić okolice dekoltu bez "rozjeżdżania" kolorów.
pozdr K.