Zobacz pełną wersję : Sb 600
Witam Mam pytanko znalazłem SB 600 z 699 zł i jest to super cena , tylko po rozmowie na pytanie jakiej jest produkcji mówią że produkcja Thailand , czy normalne ?
Valdek_Tychy
25-03-2008, 15:29
normalne
tylko sb800 są produkowane w japonii
Wojciech
11-04-2008, 20:05
Trudno doradzic czy powiedziec jak i gdzie zamawiac akcesoria, nawet ostatnie filtry do szkla byly sprowadzane z USA a napis wielki made in philipino wiec ... nic dodac nic ujac
SB-600 z Tajlandii? Wszystkie jakie widziałem do tej pory (także moja własna) robione były w Chinach.
Ksiazkiewicz
13-04-2008, 12:42
Chyba wszystkie są produkowane w chinach (moja przynajmniej made in China)
sb600 są i z Chin i z Tajlandii, sb800 narazie wszystkie jakie widziałem sa japońskie
Na waszym miejscu nie podniecał bym się tak tym, gdzie dokładnie coś jest produkowane, składane... Podam przykład z zewnątrz, bo tak będzie najobiektywniej. Toyta corolla to auto japońskie, jedno z najmniej awaryjnych (lepsze od niemieckich w tej klasie, co potwierdzają sami Niemcy w TUV), ale w 99 procentach montowane w Europie... a czy nie zastanawialiście się kiedyś nad tym, że producent przenosząc fabrykę, kieruje się nie tylko kosztami pracy? Popatrzcie na Della, który ucieka z raju podatkowego Irlandii na Węgry...
Władca Pixeli
13-04-2008, 18:31
sb800 narazie wszystkie jakie widziałem sa japońskie
i najprawdopodobniej z części Made in China :mrgreen:
to bardziej niż pewne, ale tylko ukazuje bezsens sugerowania się etykietką :)
a dolaczona instrukcja byla drukowana w Tajlandii ;)