Witam Mam pytanko znalazłem SB 600 z 699 zł i jest to super cena , tylko po rozmowie na pytanie jakiej jest produkcji mówią że produkcja Thailand , czy normalne ?
Szukaj
Witam Mam pytanko znalazłem SB 600 z 699 zł i jest to super cena , tylko po rozmowie na pytanie jakiej jest produkcji mówią że produkcja Thailand , czy normalne ?
50/1.8D, 18-70, 80-200/2.8, AF 85/1.8D, d50
tylko sb800 są produkowane w japonii
Trudno doradzic czy powiedziec jak i gdzie zamawiac akcesoria, nawet ostatnie filtry do szkla byly sprowadzane z USA a napis wielki made in philipino wiec ... nic dodac nic ujac
Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
Regards
Wojciech
SB-600 z Tajlandii? Wszystkie jakie widziałem do tej pory (także moja własna) robione były w Chinach.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Chyba wszystkie są produkowane w chinach (moja przynajmniej made in China)
Mateusz Książkiewicz
Canon & Nikon
sb600 są i z Chin i z Tajlandii, sb800 narazie wszystkie jakie widziałem sa japońskie
szkoda, że to już nie to samo forum...
Na waszym miejscu nie podniecał bym się tak tym, gdzie dokładnie coś jest produkowane, składane... Podam przykład z zewnątrz, bo tak będzie najobiektywniej. Toyta corolla to auto japońskie, jedno z najmniej awaryjnych (lepsze od niemieckich w tej klasie, co potwierdzają sami Niemcy w TUV), ale w 99 procentach montowane w Europie... a czy nie zastanawialiście się kiedyś nad tym, że producent przenosząc fabrykę, kieruje się nie tylko kosztami pracy? Popatrzcie na Della, który ucieka z raju podatkowego Irlandii na Węgry...
Skontaktuj się z nami