Zobacz pełną wersję : Nikon D50 i akumulator
Witam,
Czy uzywa ktos nieoryginalnych akumulatorow, ktore mozna kupic w granicach 40zl do D50?
Czy sa one bezpieczne? Czy warto w ogole sie tym interesowac czy moze lepiec uzbierac i kupic oryginalny akumulator?
Pozdrawiam, mazu
PS.
Jako ze jest to moj pierwszy post chcialem wszystkich serdecznie pozdrowic.
bywa znimi różnie...czasem coś nie styka, czasem coś nie pasi, ale większość użytkowników sobie chwali, ale ja i tak kupię batterypacka i będę używał aqu R6 lub jak kto woli AA
Mam takowy (kupiłem na allegro) i nie widzę różnicy w użytkowaniu w porównaniu z oryginalnym.
Na allegro dostepne sa akumulatory roznych 'producentow' (Maxxcell, Premium Gold itp) oraz o roznej pojemnosci. Moglbys w takim razie polecic jakis konkretny? Aparat kupilem niedawno i nie chcialbym go od razu uszkodzic a drugi akumulator sie przyda. Z doswiadczenia wiem ze gdy najbardziej potrzeba zawsze akumulator sie wyczerpie.
Pozdrawiam, mazu
Na allegro dostepne sa akumulatory roznych 'producentow' (Maxxcell, Premium Gold itp) oraz o roznej pojemnosci. Moglbys w takim razie polecic jakis konkretny? Aparat kupilem niedawno i nie chcialbym go od razu uszkodzic a drugi akumulator sie przyda. Z doswiadczenia wiem ze gdy najbardziej potrzeba zawsze akumulator sie wyczerpie.
Pozdrawiam, mazu
Ja w zeszłym tygodniu kupiłem Premium Gold. Spokojnie wytrzymały wczoraj 300zdjęć z lampą (wbudowaną) więc złe chyba nie są :wink:
[quote="mazu"]Witam,
Czy uzywa ktos nieoryginalnych akumulatorow, ktore mozna kupic w granicach 40zl do D50?
Czy sa one bezpieczne? Czy warto w ogole sie tym interesowac czy moze lepiec uzbierac i kupic oryginalny akumulator?[quote]
Używam 3 akku nieorginalnych kupionych na Allegro od kolesia ze Zgorzelca (chyba po 29zł / szt), daje im wycisk, są w ciągłej eksploatacji bo używam tego aparatu zawodowo i nie miałem ani razu problemu!!!
PS. na tym świecie nie ma nic bezpiecznego... :twisted:
Na moim jest napisane Premium gold i pojemność 1900 mAh. Proponuję zakupić taki. Ma dobre opinie. Chyba, że w międzyczasie wyprodukowano coś lepszego.
grzechoo
21-03-2006, 12:45
kupiłem na allegro... gdzieś około 35zł, nie różni się zupełnie od oryginału, nie ma problemu....
znalazłęm coś takiego - http://www.allegro.pl/item92572456_firmowy_ak_do_nikon_en_el3_2200mah_im port_warszawa.html
myślicie ze będzie ok do d50?? ktoś używa? albo konkretnie podeślijcie linka do jakiegoś który kupiliście, używacie i jest ok...
znalazłęm coś takiego - http://www.allegro.pl/item92572456_firmowy_ak_do_nikon_en_el3_2200mah_im port_warszawa.html
myślicie ze będzie ok do d50?? ktoś używa? albo konkretnie podeślijcie linka do jakiegoś który kupiliście, używacie i jest ok...
tak jak pisałem wyżej, używam właśnie tych i tak się fajnie złożyło że u tego allegrowicza kupowałem
ja kupiłem TUTAJ (http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6995)
po kupnie też dostalem kilka mejli, ostrzeżen itd itp. robilem testy, ktos mnie ostrzegał przed seriami, nic mi nigdy sie nie stalo.
wsio dziala ok
pozdrawiam
soko
dokładnie, ludzie czasem przesadzająz tymi akku.
słyszałem od znawcó tematu akku, że ogniwa w tych chińskich podróbkach 1900mAh są te same co w orginalnych bateriach sygnowanych logo Nikona :o
grzechoo
22-03-2006, 11:59
słyszałem od znawcó tematu akku, że ogniwa w tych chińskich podróbkach 1900mAh są te same co w orginalnych bateriach sygnowanych logo Nikona :o
wierzyć, czy nie wierzyć... ale chyba bym się niezdziwił :D
wierzyć, czy nie wierzyć... ale chyba bym się niezdziwił :D]
no dokładnie, sam znam przypadki gdy zagladalem do jakiś tam dedykowanych akku a w środku okazywalo sie że są ogniwa np. Sony albo Sanyo niezaleznie czy akku było orginalne czy "zamiennik" :lol:
Zakupiłem w grudniu Premium Gold 1900 mAh, żadnych problemów.