PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D50 i akumulator

mazu
19-03-2006, 22:37
Witam,
Czy uzywa ktos nieoryginalnych akumulatorow, ktore mozna kupic w granicach 40zl do D50?
Czy sa one bezpieczne? Czy warto w ogole sie tym interesowac czy moze lepiec uzbierac i kupic oryginalny akumulator?

Pozdrawiam, mazu

PS.
Jako ze jest to moj pierwszy post chcialem wszystkich serdecznie pozdrowic.

ALF
19-03-2006, 22:49
bywa znimi różnie...czasem coś nie styka, czasem coś nie pasi, ale większość użytkowników sobie chwali, ale ja i tak kupię batterypacka i będę używał aqu R6 lub jak kto woli AA

Mireq
19-03-2006, 23:41
Mam takowy (kupiłem na allegro) i nie widzę różnicy w użytkowaniu w porównaniu z oryginalnym.

mazu
19-03-2006, 23:54
Na allegro dostepne sa akumulatory roznych 'producentow' (Maxxcell, Premium Gold itp) oraz o roznej pojemnosci. Moglbys w takim razie polecic jakis konkretny? Aparat kupilem niedawno i nie chcialbym go od razu uszkodzic a drugi akumulator sie przyda. Z doswiadczenia wiem ze gdy najbardziej potrzeba zawsze akumulator sie wyczerpie.

Pozdrawiam, mazu

KJO
20-03-2006, 09:07
Na allegro dostepne sa akumulatory roznych 'producentow' (Maxxcell, Premium Gold itp) oraz o roznej pojemnosci. Moglbys w takim razie polecic jakis konkretny? Aparat kupilem niedawno i nie chcialbym go od razu uszkodzic a drugi akumulator sie przyda. Z doswiadczenia wiem ze gdy najbardziej potrzeba zawsze akumulator sie wyczerpie.

Pozdrawiam, mazu

Ja w zeszłym tygodniu kupiłem Premium Gold. Spokojnie wytrzymały wczoraj 300zdjęć z lampą (wbudowaną) więc złe chyba nie są :wink:

volvo
20-03-2006, 10:41
[quote="mazu"]Witam,
Czy uzywa ktos nieoryginalnych akumulatorow, ktore mozna kupic w granicach 40zl do D50?
Czy sa one bezpieczne? Czy warto w ogole sie tym interesowac czy moze lepiec uzbierac i kupic oryginalny akumulator?[quote]

Używam 3 akku nieorginalnych kupionych na Allegro od kolesia ze Zgorzelca (chyba po 29zł / szt), daje im wycisk, są w ciągłej eksploatacji bo używam tego aparatu zawodowo i nie miałem ani razu problemu!!!

PS. na tym świecie nie ma nic bezpiecznego... :twisted:

Mireq
20-03-2006, 22:08
Na moim jest napisane Premium gold i pojemność 1900 mAh. Proponuję zakupić taki. Ma dobre opinie. Chyba, że w międzyczasie wyprodukowano coś lepszego.

grzechoo
21-03-2006, 12:45
kupiłem na allegro... gdzieś około 35zł, nie różni się zupełnie od oryginału, nie ma problemu....

shiwa
21-03-2006, 21:53
znalazłęm coś takiego - http://www.allegro.pl/item92572456_firmowy_ak_do_nikon_en_el3_2200mah_im port_warszawa.html
myślicie ze będzie ok do d50?? ktoś używa? albo konkretnie podeślijcie linka do jakiegoś który kupiliście, używacie i jest ok...

KJO
22-03-2006, 01:16
znalazłęm coś takiego - http://www.allegro.pl/item92572456_firmowy_ak_do_nikon_en_el3_2200mah_im port_warszawa.html
myślicie ze będzie ok do d50?? ktoś używa? albo konkretnie podeślijcie linka do jakiegoś który kupiliście, używacie i jest ok...

tak jak pisałem wyżej, używam właśnie tych i tak się fajnie złożyło że u tego allegrowicza kupowałem

soko
22-03-2006, 10:35
ja kupiłem TUTAJ (http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6995)

po kupnie też dostalem kilka mejli, ostrzeżen itd itp. robilem testy, ktos mnie ostrzegał przed seriami, nic mi nigdy sie nie stalo.
wsio dziala ok

pozdrawiam
soko

volvo
22-03-2006, 11:23
dokładnie, ludzie czasem przesadzająz tymi akku.
słyszałem od znawcó tematu akku, że ogniwa w tych chińskich podróbkach 1900mAh są te same co w orginalnych bateriach sygnowanych logo Nikona :o

grzechoo
22-03-2006, 11:59
słyszałem od znawcó tematu akku, że ogniwa w tych chińskich podróbkach 1900mAh są te same co w orginalnych bateriach sygnowanych logo Nikona :o

wierzyć, czy nie wierzyć... ale chyba bym się niezdziwił :D

volvo
22-03-2006, 12:01

wierzyć, czy nie wierzyć... ale chyba bym się niezdziwił :D]

no dokładnie, sam znam przypadki gdy zagladalem do jakiś tam dedykowanych akku a w środku okazywalo sie że są ogniwa np. Sony albo Sanyo niezaleznie czy akku było orginalne czy "zamiennik" :lol:

darko
23-03-2006, 15:25
Zakupiłem w grudniu Premium Gold 1900 mAh, żadnych problemów.