Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Nikon D50 i akumulator

Witam,
    Czy uzywa ktos nieoryginalnych akumulatorow, ktore mozna kupic w granicach 40zl do D50?
    Czy sa one bezpieczne? Czy warto w ogole sie tym interesowac czy moze lepiec uzbierac i kupic oryginalny akumulator?

Pozdrawiam, mazu

PS.
    Jako ze jest to moj pierwszy post chcialem wszystkich serdecznie pozdrowic.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

bywa znimi różnie...czasem coś nie styka, czasem coś nie pasi, ale większość użytkowników sobie chwali, ale ja i tak kupię batterypacka i będę używał aqu R6 lub jak kto woli AA
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Mam takowy (kupiłem na allegro) i nie widzę różnicy w użytkowaniu w porównaniu z oryginalnym.

Domyślnie

Na allegro dostepne sa akumulatory roznych 'producentow' (Maxxcell, Premium Gold itp) oraz o roznej pojemnosci. Moglbys w takim razie polecic jakis konkretny? Aparat kupilem niedawno i nie chcialbym go od razu uszkodzic a drugi akumulator sie przyda. Z doswiadczenia wiem ze gdy najbardziej potrzeba zawsze akumulator sie wyczerpie.

Pozdrawiam, mazu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mazu
    Na allegro dostepne sa akumulatory roznych 'producentow' (Maxxcell, Premium Gold itp) oraz o roznej pojemnosci. Moglbys w takim razie polecic jakis konkretny? Aparat kupilem niedawno i nie chcialbym go od razu uszkodzic a drugi akumulator sie przyda. Z doswiadczenia wiem ze gdy najbardziej potrzeba zawsze akumulator sie wyczerpie.

Pozdrawiam, mazu
    Ja w zeszłym tygodniu kupiłem Premium Gold. Spokojnie wytrzymały wczoraj 300zdjęć z lampą (wbudowaną) więc złe chyba nie są
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Domyślnie Re: Nikon D50 i akumulator

[quote="mazu"]Witam,
    Czy uzywa ktos nieoryginalnych akumulatorow, ktore mozna kupic w granicach 40zl do D50?
    Czy sa one bezpieczne? Czy warto w ogole sie tym interesowac czy moze lepiec uzbierac i kupic oryginalny akumulator?[quote]

Używam 3 akku nieorginalnych kupionych na Allegro od kolesia ze Zgorzelca (chyba po 29zł / szt), daje im wycisk, są w ciągłej eksploatacji bo używam tego aparatu zawodowo i nie miałem ani razu problemu!!!

PS. na tym świecie nie ma nic bezpiecznego...

Domyślnie

Na moim jest napisane Premium gold i pojemność 1900 mAh. Proponuję zakupić taki. Ma dobre opinie. Chyba, że w międzyczasie wyprodukowano coś lepszego.

Domyślnie

kupiłem na allegro... gdzieś około 35zł, nie różni się zupełnie od oryginału, nie ma problemu....
    D50 + T28-75 f/2.8 + N50mm f/1.8 + SB900 + trochę gratów
    http://galeria.grzesiek.info/

Domyślnie

znalazłęm coś takiego - http://www.allegro.pl/item92572456_f..._warszawa.html
    myślicie ze będzie ok do d50?? ktoś używa? albo konkretnie podeślijcie linka do jakiegoś który kupiliście, używacie i jest ok...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shiwa
    znalazłęm coś takiego - http://www.allegro.pl/item92572456_f..._warszawa.html
    myślicie ze będzie ok do d50?? ktoś używa? albo konkretnie podeślijcie linka do jakiegoś który kupiliście, używacie i jest ok...

tak jak pisałem wyżej, używam właśnie tych i tak się fajnie złożyło że u tego allegrowicza kupowałem
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów