Zobacz pełną wersję : Fomei (Medikon)
Madziulek
14-03-2008, 23:32
Czy ktoś ma cennik wraz z katalogiem Fomei (wyposażenie studia itd.) ?
pilnie potrzebuję :)
Temat co prawda z przed roku - ale także byłbym zainteresowany katalogiem fomei.
sailor - jakbyś mógł podesłać, byłbym bardzo wdzięczny :)
I przy okazji co myślicie o zestawia Fomei Basic 200 Kit ?- głównie do fotografii produktowej, ewentualnie jakiś portret o czasu do czasu :)
Ja mam cennik sprzed roku wraz z katalogiem.
Dziś wysłałem do nich zapytanie w sprawie nowego cennika i nowego katalogu.
Czekam teraz na odpowiedź od nich.
z racji kolejnej wiadomosci tej samej tresci na pw - oznajmiam ze posiadam cennik fomei w wersji papierowej na rok 2008, nie posiadam wersji elektornicznej oraz nie jestem dystrybutorem fomei wiec najlepiej napisac do nich maila zamiast domagac sie od sailora aktualnego cennika i miec pretensje ze nie chce wyslac.
z racji kolejnej wiadomosci tej samej tresci na pw - oznajmiam ze posiadam cennik fomei w wersji papierowej na rok 2008, nie posiadam wersji elektornicznej oraz nie jestem dystrybutorem fomei wiec najlepiej napisac do nich maila zamiast domagac sie od sailora aktualnego cennika i miec pretensje ze nie chce wyslac.
Piotrze i tak Cię lubimy :)
Wczoraj dostałem od Medikonu/Fomei cennik i katalog na ten rok więc jak coś to piszcie na pm to prześlę.
Również już posiadam ten cennik wraz z katalogiem jakby ktoś był zainteresowany :)
Ale pytanie co do Fomei Basic 200 Kit pozostawiam aktualne.
tomek murański
19-02-2009, 10:01
w sumie wątek dotyczy fomei/Medikonu, wiec wrzuce trzy grosze nt. samej firmy-dystrybutora. Nie wiem, jakie macie doswiadczenia z innymi producentami i ich serwisem, ale kilka dni temu mialem mala awarie lampy fomei i sposob zalatwienia sprawy przez fomei bardzo mnie zaskoczyl. jakies pol roku temu kupilem dwie lampy Fomei Digital 600Ws i w jednej z nich padl potencjometr switla ciaglego. Nic strasznego, pilota po prostu nie mozna bylo do konca wygasic. Napisalem maila do Medikonu z opisem sytuacji. 5 minnut pozniej zadzwonil do mnie ich dyrektor sprzedazy. Sam zaproponowal mi przyslanie do mnie lampy takiej samej mocy na czas naprawy mojej. Na drugi dzien pojawil sie kurier z lampa, zabierajac od razu moja lampe na ich koszt do naprawy. Ja wiem, ze w innych krajach takie zachowanie jest moze i normalne, ale u nas jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem. To ja zawsze musialem beknac za transport do serwisu, czekac co najmniej 2 tygodnie na naprawe itd itp. Medikon bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl. Oczywiscie, zeby uniknac jakichs dziwych domyslow, ze mam z nimi jakikolwiek uklad, czy cos takiego od razu mowie - nie, nie mam. jestem wlascicielem malego studia w szczecinie z przewaga glowic rodzimej produkcji i mam tylko 2 głowki Fomei, które sobie chwale. Z fomei lacza mnie rzeczone dwie glowice, kilka statywow i modyfikatorow, system sufitowy i tla papierowe, ktore wszyscu u nich kupujemy...
kurcze, ale sie rozpisalem... :)
Pozdrawiam
Ja również podłączam się pod pytanie o Fomei Basic 200 Kit. Co, sądzicie o tym zestawie przy założeniu, że ma służyć amatorsko i będzie używany w pomieszczeniu około 25m2?
Witam Serdecznie
Z racji wolniejszej chwili i przekopywania forum odnalazłem ten wątek i poczułem się wywołany do tablicy.
W razie pytań służę pomocą poniżej kontakt do mnie
Łukasz Borowski
Product Manager
Studio Lighting System
tel. +48 (prefiks) 22 872 13 67 wew. 112
tel. +48 (prefiks) 22 893 81 80
fax. +48 (prefiks) 22 893 81 80 wew. 118
mobile: +48 608 556 889
mail:
[email protected]
Katalogi można pobrać TU (http://www.fomei.com/fomeinew/PL/podpora.php?sekce=KT)
Cennik dostępny mailem proszę pisać odeśle zwrotną wiadomością.
Cała oferta dostępna na www.fomei.com/pl
mialem dokonac tam zakupu. niestety towar byl juz niedostepny. jednak bardzo mi sie podobala rzeczowosc i szybkosc odpowiedzi oraz chec pomocy ze strony medikonu.
pozdrawiam!
Zgodzę się z badim, że szybko i konkretnie, mnie niestety cena nie siadła, bo 15% więcej to jednak sporo.
Aby nie było, nie analizowałem całego cennika tylko wybrane rzeczy :)
marszull
05-03-2009, 12:28
15% wiecej od czego?
skoro piszę o cenie to chyba nie o wagę chodzi :)
aby nie było następnego pytania "gdzie" to odrazu powiem, że w sklepie zresztą dość popularnym i również z cennika bez upustów itp. i towar na stanie bo przyszedł.
może trafiłem niefartownie i sklep jest megatani, ale sprawdzałem to co chciałem kupić i do tego się odniosłem.
marszull
05-03-2009, 22:48
Chodzilo mi o to w jakim sprzecie ta roznica?
Czy miedzy lampami fomei? Bo po prostu nie kojarze zeby taki sprzet ktos jeszcze w polsce sprzedawal.
szukałem akcesoriów do studia
marszull
06-03-2009, 14:31
no to teraz juz wiem ;-)
przy okazji w ktrorym watku o tym pisalem
mam kilka softow i w tym jeden z fomei - w porownaniu z reszta chinczykow (wiem wiem sprzet z fomei robia w korei)
to naprawde niebo a ziemia (jakosc wykonania, szybkosc skaldania i rozkladania itd)