PDA

Zobacz pełną wersję : S10 - reklamacja i naprawa

Jdwind
28-02-2008, 03:00
Wysyłałem jakiś czas temu aparat do naprawy gwarancyjnej. Powodem był wypalony piksel oraz to, że na zdjęciach wychodziły dziwne plamki (w różnych miejscach za każdym razem, nie było to więc z winy jakiegoś brudu). Po miesiącu odesłano mi aparat z komputerowo naprawionym pikselem. Niestety, plamki na zdjęciach dalej zostały (chociaż opisałem to dokładnie i dołożyłem płytkę z przykładowymi zdjęciami, żeby obrazowo pokazać o co mi chodzi). Widać nikomu się nawet nie chciało sprawdzić, czy to zostało czy nie. Najzwyczajniej mnie olali. Druga sprawa - na oddanym aparacie, na obudowie zrobili mi odprysk wielkości ok 3-4 mm, pewnie śrubokrętem. Ogólnie chciałbym zapytać z czego mogą pochodzić te plamki. Będę dzwonił do nich znowu, chociaż dodzwonienie się do serwisu graniczy z cudem., i wysyłał znowu aparat (pozbywając się go znowu na miesiąc). Ogólnie staram się wszystkich znajomych przekonać do tego, żeby nie kupowali aparatów Nikona, i to wyłącznie z przyczyn obsługi serwisowej nikona. Takiego, za przeproszeniem, gówna nie spotkałem w żadnej chyba firmie.
Pzdr.

XXL
28-02-2008, 11:43
Widzisz, ty masz taką opinię o Nikonie bo akurat miałeś problem z Nikonem. Niestety w innych serwisach jest wcale nie lepiej. Do Canona też trafia mnóstwo sprzętu do naprawy, myślisz że jest lepiej? Ja na naprawę kamery Canona czekałem 3 miesiące, wcale nie był to odosobniony przypadek!! Na dodatek Canon ma tylko serwis w W-wie i nikomu nie udostępnia części do napraw !!! Wszystkie naprawy zagarnął pod własny serwis. Nikon z tego co wiem ma sieć autoryzowanych serwisów i ogólnie nie jest aż tak źle.

irekka
28-02-2008, 16:53
Nikon ma JEDEN autoryzowany serwis. Natomiast sporo nieautoryzowanych daje sobie też radę.

Jdwind
01-03-2008, 02:47
Zgoda, może i inne firmy też "tak mają", tylko że to akurat mnie w tej chwili niewiele obchodzi, bo i żadne to dla mnie pocieszenie :). Natomiast mówimy o naprawie gwarancyjnej, więc nie będę wysyłał aparatu do firmy w jakimś Pcimiu Dolnym, prawda? A może żyją oni w błogiej nieświadomości, że wszystko jest ok? W każdym bądź razie albo nikt im jeszcze nie zwrócił uwagi, albo totalnie to olewają. A takie praktyki powinno się tępić. Dlatego ostrzegam wszystkich moich znajomych przed zakupem i mówię im jak się ma sprawa serwisu nikona.

Jdwind
03-03-2008, 12:30
A czy ktoś zna aktualny numer do serwisu nikona? Próbuję na 607-94-18 i drze się, że nie ma takiego numeru.

bzl
22-09-2009, 14:02
Witam czy wie ktoś gdzie i za ile najlepiej w katowicach można wymienić lampe bo mnie przestała błyskać ( już dawno po gwarancji )

bogdi64
26-09-2009, 17:17
co do plamek na zdjęciach wychodzących z LAMPĄ BŁYSKOWĄ jest to dolegliwość dużej ilości kompaktów, niestety nie do usunięcia wada i nie istotne jakiej marki to aparat :( - parę już takich przerobiłem i próbowałem z tym walczyć

jerzyrudnik
28-09-2009, 13:58
Witam, chcialbym sie przylaczyc do wypowiedzi nt. totalnie amatorskiego traktowania klientow przez serwis NIKON`a. Mialem do usuniecia drobnostke, a powiedzieli, ze nie moga nic zrobic bo jest aparat zalany kwasem z baterii, nota bene aparat, a dokladnie komora na baterie paluszkowe byla czysta tylko na klapce bylo troszke doslownie osadu ( z mozliwoscia zdrapania paznokciem) z rzekomego kwasu. Dzwonilem do NICH i totalna sciana mnie spotkala. Pomine przy tym fakt, ze odsylaja od jednego do drugiego dzialu, ze nie mozna sie tam dodzwonic. Tak czy inaczej, usterke mam zamiar usunać na wlasny koszt i w innym miejscu.
Tak dobre jak produkuja aparaty, to tak zle traktuja klientow w trakcie trwania gwarancji. No nic. Bez komentarza.
Pozdrawiam.

tol2di
30-09-2009, 15:28
zaprzaszam na strone http://polishnikonservice.com/

soko
01-10-2009, 15:51
A czy ktoś zna aktualny numer do serwisu nikona? Próbuję na 607-94-18 i drze się, że nie ma takiego numeru.

ja nie wiem skąd ty wziałeś ten numer :P bo jakos takiego raczej nie ma :P wystarczyloby wejsc na stronke serwisu.. ale podam CI nie bede taki:
0-22 460-87-34 do 37 nawet ;D