Zobacz pełną wersję : Plecak NATIONAL GEOGRAPHIC
Szukałem na forum, ale nigdzie nie mogłem znaleźć o tym plecaku :/ Co o nim sądzicie ?? Zmieści się w nim D300 + 70-300mm VR i do tego inne szkiełka i lampa ?? Cenowo troche drogi, ale suuper się prezentuje :)
hedgehog
18-02-2008, 19:23
Tak na oko to te plecaki wykonaniem dają radę - macałem parę na zeszłorocznym Focus on Imaging w Birmingham. Ale sam nie kupiłbym, bo pozerskie są do bólu :)
BugsBunny
18-02-2008, 19:38
jest kilka modeli różniących się wielkością i ceną
chyba za duzo osób na tym forum takiego plecaka lub torby nie posiada :/
BugsBunny
18-02-2008, 19:42
pewnie nie, bo do tanich nie należą:
http://www.pstryk.pl/browse:228/seria+national+geographic
hedgehog
18-02-2008, 19:43
Na pocieszenie dodam, że jeszcze w naturze, na ludzkich plecach nie widziałem. Może przez tą absolutnie wsiową efekciarskość :)
Na pocieszenie dodam, że jeszcze w naturze, na ludzkich plecach nie widziałem. Może przez tą absolutnie wsiową efekciarskość :)
Jak dla mnie wygląd i wykonanie bomba, ale co do funkcjonalności to już nie wiem.
hedgehog
18-02-2008, 20:00
Jak dla mnie wygląd i wykonanie bomba, ale co do funkcjonalności to już nie wiem.
Preferuję mniej ostentacyjnie wyglądające zabawki. Ale to kwestia gustu :)
Preferuję mniej ostentacyjnie wyglądające zabawki. Ale to kwestia gustu :)
Oczywiście, że kwestia gustu. Natomiast jakbyś usunął logo NG to już nie widzę za bardzo problemu. Nie uważam ich za ostentacyjne. Z tego co oglądałem (a bardzo poważnie myślałem o największym) to jest to, z widzianych dotychczas, najlepsza oferta na rynku. Przemyślana i dobrze wykonana. Przy okazji - miałeś w ogóle w ręku ten plecak?
Na wszelki wypadek uprzedzam inne propozycje jako równoważne lub wręcz lepsze. Mówię o plecaku gdzie poza sprzętem foto noszonym w godziwych warunkach - oraz w sposób logiczny dostępnym - nosi się coś do przekąszenia, do odziania bo zima, do ubezpieczenia bo ślisko (raki, kijki, czekan i trochę tego typu szpeju). I jeszcze co nieco.
Dla mnie dyskwalifikująca okazała się waga - 4,5 kg pusty.
ovserwator
18-02-2008, 20:57
Posiadam ten plecak i jest on w pytę :)
Logo NG nie przeszkadza, a napewno sugeruje że to jakiś gratis do gazety :) - a to duża zmyłka na "cwaniaków".
5D z gripem, 24-70L, 70-200L, lampa, możliwość powiększenia komory głównej jak mi braknie o tą, do której zazwyczaj ląduje kanapka lub cokolwiek innego, kieszeni mnóstwo, nie przemaka. Dodatkowo kieszeń na laptop 15" ale panoramy nie wejdą (próbowałem włożyć macbooka pro i lipa) - model najwyższy za to takiego pomieści. Na domiar całości dwa rękawy (normalnie schowane) na napoje i mocowanie solidne na statyw.
Poza tym to Kata i Manfrotto robi razem do kupy:)
Pozdrawiam
Tez zwrocilem uwage na ten plecak ale przy blizszym opcowaniu z innymi , stwierdzilem ze expedition jest duzo lepszy... Bardziej fukcjonalny mozna zapiac statyw i wlozyc wiecej szkiel w zaleznosci od nr plecaka , cenowo tani nie jest ale zawsze mozna uzywke w dobrym stanie ustrzelic...
Posiadam ten plecak i jest on w pytę :)
Logo NG nie przeszkadza, a napewno sugeruje że to jakiś gratis do gazety :) - a to duża zmyłka na "cwaniaków"
5D z gripem, 24-70L, 70-200L, lampa, możliwość powiększenia komory głównej jak mi braknie o tą, do której zazwyczaj ląduje kanapka lub cokolwiek innego, kieszeni mnóstwo, nie przemaka. Dodatkowo kieszeń na laptop 15" ale panoramy nie wejdą (próbowałem włożyć macbooka pro i lipa) - model najwyższy za to takiego pomieści. Na domiar całości dwa rękawy (normalnie schowane) na napoje i mocowanie solidne na statyw.
Pozdrawiam
Sacra! Wywal ten wpis w kosmos! Niech go nie widzę. Ale to już!!!
To jest zły plecak i maczek pro absolutnie w niego nie wejdzie. Rozumiesz? Napisz to zaraz!!!
ovserwator
18-02-2008, 21:02
Samek Samek ;)
Jam nie wyrocznia...
..i któż to ten Sakra?....
Samek Samek ;)
Jam nie wyrocznia...
No wiem wiem. Tak się tylko uniosłem :)
Przerabiałem to nie raz i już niedługo znów przerobię. Idę się popętać w okolicach wysokotatrzańskich. I znów bajzel w klasycznej horolezce. Wkurzę się i w końcu przeboleję te 4,5 kg.
A co do sacra - to była dziewczyna byla romanistką :)
Wejdzie do niego Nikon D300 podpiety z N70-300VR ?? i ile jeszcze szkieł się zmieści ?? Mi by pasował bo jeszcze można schować laptopa i troche ubrań (na wycieczke) itp
hedgehog
18-02-2008, 21:42
Przemyślana i dobrze wykonana. Przy okazji - miałeś w ogóle w ręku ten plecak?
Jak pisałem, macałem rok temu, więc pamiętam tylko, że podobało mi się wykonanie, ale branding już nie bardzo. Więcej grzechów nie pamiętam :)