Zobacz pełną wersję : [ Portret ] oblicza fotografii
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
debiut w studio (http://agastudio.pila.pl/), debiut tutaj
I
II
III
Na początek to tyle, że masakrycznie przeostrzone reszte pewnie inni Ci wytkną :)
david555
11-02-2008, 23:33
Nic nie powiem.:)
Ot co.;)
Vodafone
11-02-2008, 23:44
Ja też sie nie wypowiem... :mrgreen:
gosc z trojki ma "fantastsyczny" przedzialek ja na dzisiejsze trendy......
ovserwator
11-02-2008, 23:49
Ojojoj.... katastrofa... tak na początek... jeśli masz dalej dostęp do studia, to ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz, aha, nie zapomnij wyciągać wniosków, a po 2000 zdjęć zapodaj tutaj raz jeszcze...zobaczymy...
A tymczasem pozdrawiam
masakrycznie przeostrzone
a ja biedny tyle nad tym właśnie siedziałem
No niestety przegiałeś :???:
szczególnie widać to przeostrzenie na 3 gdzie dokoła czarnej koszulki widać dość wyraźnie białą obwódkę - to się chyba "halo" nazywa - ale niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę ;-)
ps. arczik - wydaje mi się, że na tym forum komentujemy zdjęcia, a nie modeli...
A tak ogólnie to pewnie to wrażenie jest spotęgowane przez przeosrzenie i bardzo duży kontrast na zdjęciach ale wydaje mi się, że to światełko jakieś takie twarde bardzo. Nie waliliście z softboksów?
światełko było softoboxowe, wrażenie ostrych krawędzi to efekt obróbki.
copywriter2000
12-02-2008, 10:45
Niestety ja również powiem, że technicznie BARDZO źle. To właściwie przeważa o dalszej konstruktywnej krytyce. Popatrz chwilę na swoje foty i powiedz szczerze, nie bolą Cię oczy? Moje zachodzą mgiełką, gdy się wpatruję w te fotki;] Wygląda to baaaaaardzo surowo i twardo... Ps. Wstaw choć jedną bez obróbki;]
to wygląda jak ostrzony na siłę backfokus :P
na początek poczytaj o sposobach konwersji zdjęcia kolorowego do B&W - jest masa sprawdzonych i przyjemnych opcji.
Mysle ze wyostrzaj tylko fragmenty zdjęcia na których ostrosci Ci zalezy.
Nie wyostrzaj calosci jedna miarą, w niektórych miejscach potrzeba wiecej w innych mniej, jeszcze w inych nawet blur...
Zdjęcia chyba zbyt jasne - faktycznie az razą miejscami.
Jesli masz studio to kombinuj kombinuj rob zdjęcia i czytaj forum. Koniecznie wyciągnij jakies wnioski z tych komentów ( nie chodzi mi o niekonstruktywne uwagi ).
Działaj i za jakiś czas, lub nawet szybciej wrzuć cos z naszymi podpowiedziami.
Pozdrawiam