PDA

Zobacz pełną wersję : D50+pilot-> Bulb

Sebastiann
28-02-2006, 23:00
Witam...

Szukalem intensywnie na forum ale nie znalazlem zadnych watkow na ten temat ( jesli gdzies sie "ukryly" to wielkie wybaczcie :) ) - chodzi mianowicie o to czy w D50 nie mozna uzywac pilota do "bulb". Mam pilota wszystko pieknie ladnie - migawke uruchamia sie cacy ale gdy na Manualu chce przelaczyc na Bulb a aparat jest ustawiony tryb z pilotem , napis bulb zmienia sie w " - - " i calosc otwarcia migawki trwa gora 1/10. Naturalnie w trybie "tradycyjnym" bulb dziala tak jak powinien... Czy to mozliwe ze w D50 bulb nie mozna urochamiac z pilota??? :shock: :?

Z gory dzieki za odp - pozdrawiam.

adrian_c
28-02-2006, 23:50
czas b sterowany pilotem staje sie czasem t i to wszystko :D

Rick van Dyke
01-03-2006, 11:10
Podłączam się pod pytanie. CHoć pilota jeszcze nie mam, zastanawia mnie fakt tych kreseczek na LCD po aktywowaniu IRdy.

Pozdro

btw: pozdro dla miastowego:) Heej!

najt
01-03-2006, 17:15
Jeżeli przełańczasz sie na tryb M i migawke ustawić na BULB, czyli to "- -" na ekranie, to 1x naciskając zaczynasz robić zdjecie, a za 2 przyciśnięciem kończysz. U mnie to normalnie działa :)

zotornik
01-03-2006, 21:14
Pod pilotem niefirmowym działa jak u najta
pierwszy impuls podnosi lustro, drugi zamyka
przekroczenie czasu ponad 20 sekund - bezproblemowo
na wyświetlaczu po przejściu na pilota --

najt
02-03-2006, 23:18
zotornik, ja mam firmowego pilota ;] kupiłem go od supermyszki i wygląda mi na oryginalnego :)
zrobiłem raz 15min naświetlanie, a że miałem włączony noise reduce, to czekałem drugie tyle na rozmycie szumu i przez co musialem czekac na jedno zdjecie 30 min :) wiec lepiej nie ustawieć NR, tylko samemu to zrobić 1000x szybciej w PS.