PDA

Zobacz pełną wersję : Usterki SB-800? Fakty czy mity? :)

ezin
10-02-2008, 17:47
No właśnie... zdecydowałem się [chyba :P] na SB-800 ze stanów i tak sobie wertuję forum w poszukiwaniu jakiegoś wątku o tym że komuś SB-800 padła no iiii..... coś nie mogę znaleźć.

Więc jak to jest? Padła komuś z was sabinka 800? Jeśli tak to co to była za usterka, i czy był problem z naprawą, ewentualnie jakie koszty [jeśli nie na gwarancji]?

Garnett
10-02-2008, 20:23
Witam
Mialem zamiar sprowadzac ze stanow ( zwlaszcza ze bez kosztow wysylki ) za ok 800zl ale zrezygnowalem bo okazalo sie ze za dlugo bym musial czekac a musialem miec ja zeby slub zrobic znajomemu wiec kupilem w FJ nic nie padlo jak dotad a nigdy nie slyszalem zeby ktorys z moich znajomych mowil ze mu cos padlo. jak mialbym czas na czekanie to bym sprowadzal a tak szkla sobie sciagne :)

furgon
10-02-2008, 21:49
Ja zakupiłem sabine w bhphotovideo i od ponad roku jestem jej szczęśliwym posiadaczem. Wtedy dolar stał trochę wyżej i zapłaciłem ok 900 zł, ale i tak uważam ze było warto.

tumiwisizm
10-02-2008, 22:59
lampy padaja od spawania nimi zachwycajacych elementow krajobrazu. pozatym dzialaja niezawdonie jak durexy :D
kupuj, nie martw sie.

turkish
11-02-2008, 08:16
Potrafi sie nagrzac konkretnie i czesto bylo tak ze jak juz baterie umieraly i je wyjmowalem po mocarnej sesji to normalnie jak luski z minigana, takie gorace ze w dloni nie moglem ich trzymac.

Ogolnie poturbowana ale od 2 lat nic sie jej nie dzialo. Dziala dalej.

milo_ja
11-02-2008, 09:38
Ktoś na forum opowadał, że mu sabinka padła, ale sam przyznał, że ją ostro zarzynał seriami (w instrukcji stoi jak byk, żeby po seriach dać jej odpocząć z 10 minut).

ezin
11-02-2008, 17:15
Ktoś na forum opowadał, że mu sabinka padła, ale sam przyznał, że ją ostro zarzynał seriami (w instrukcji stoi jak byk, żeby po seriach dać jej odpocząć z 10 minut).

No to kiedyś mi się przewinęło że ktoś na studniówce zarżnął SB-800 właśnie seriami :)

Ale chodzi mi o w miarę normalne używanie tzn. focenie imprez typu śluby, chrzciny, komunie, jakieś inne okolicznościowe lecz bez przesadnego katowania.

P.S. Garnett: no ja właśnie ciągnę sobie sabine 800, dwie karty 4Gb i zastanawiałem się jeszcze nad jakimś szkiełkiem lecz z tego co widzę to w "moim" sklepie nie mają zbyt konkurencyjnych cen w porównaniu do polski. Fakt faktem iż nie jest to jakoś specjalnie tani sklep ale za to mają chyba wszystko czego dusza zapragnie :)

phantomek
11-02-2008, 18:33
2,5 roku częstego używania, seriami, i działa w 100% :)