Zobacz pełną wersję : Usterki SB-800? Fakty czy mity? :)
No właśnie... zdecydowałem się [chyba :P] na SB-800 ze stanów i tak sobie wertuję forum w poszukiwaniu jakiegoś wątku o tym że komuś SB-800 padła no iiii..... coś nie mogę znaleźć.
Więc jak to jest? Padła komuś z was sabinka 800? Jeśli tak to co to była za usterka, i czy był problem z naprawą, ewentualnie jakie koszty [jeśli nie na gwarancji]?
Witam
Mialem zamiar sprowadzac ze stanow ( zwlaszcza ze bez kosztow wysylki ) za ok 800zl ale zrezygnowalem bo okazalo sie ze za dlugo bym musial czekac a musialem miec ja zeby slub zrobic znajomemu wiec kupilem w FJ nic nie padlo jak dotad a nigdy nie slyszalem zeby ktorys z moich znajomych mowil ze mu cos padlo. jak mialbym czas na czekanie to bym sprowadzal a tak szkla sobie sciagne :)
Ja zakupiłem sabine w bhphotovideo i od ponad roku jestem jej szczęśliwym posiadaczem. Wtedy dolar stał trochę wyżej i zapłaciłem ok 900 zł, ale i tak uważam ze było warto.
tumiwisizm
10-02-2008, 22:59
lampy padaja od spawania nimi zachwycajacych elementow krajobrazu. pozatym dzialaja niezawdonie jak durexy :D
kupuj, nie martw sie.
Potrafi sie nagrzac konkretnie i czesto bylo tak ze jak juz baterie umieraly i je wyjmowalem po mocarnej sesji to normalnie jak luski z minigana, takie gorace ze w dloni nie moglem ich trzymac.
Ogolnie poturbowana ale od 2 lat nic sie jej nie dzialo. Dziala dalej.
Ktoś na forum opowadał, że mu sabinka padła, ale sam przyznał, że ją ostro zarzynał seriami (w instrukcji stoi jak byk, żeby po seriach dać jej odpocząć z 10 minut).
Ktoś na forum opowadał, że mu sabinka padła, ale sam przyznał, że ją ostro zarzynał seriami (w instrukcji stoi jak byk, żeby po seriach dać jej odpocząć z 10 minut).
No to kiedyś mi się przewinęło że ktoś na studniówce zarżnął SB-800 właśnie seriami :)
Ale chodzi mi o w miarę normalne używanie tzn. focenie imprez typu śluby, chrzciny, komunie, jakieś inne okolicznościowe lecz bez przesadnego katowania.
P.S. Garnett: no ja właśnie ciągnę sobie sabine 800, dwie karty 4Gb i zastanawiałem się jeszcze nad jakimś szkiełkiem lecz z tego co widzę to w "moim" sklepie nie mają zbyt konkurencyjnych cen w porównaniu do polski. Fakt faktem iż nie jest to jakoś specjalnie tani sklep ale za to mają chyba wszystko czego dusza zapragnie :)
phantomek
11-02-2008, 18:33
2,5 roku częstego używania, seriami, i działa w 100% :)