Zobacz pełną wersję : Formatowanie Fotobanku
W obudowie Digimate II plus mam dysk Samsunga 60GB.
Formatuję go w FAT32 czego skutkiem jest to, że "widzi" tylko 26GB.
To zaledwie połowa pamięci, czy da się coś z tym zrobić by można było wykorzystać jego większą część??
Witam,
z poziomu Windowsa nie da się sformatować dysku tak, by partycja FAT32 była większa niż 32GB. Da się to zrobić Partition Magic-iem ( płatny ), albo np. Swiss Knife - freeware.
Pozdr, QuadMan
W obudowie Digimate II plus mam dysk Samsunga 60GB.
Formatuję go w FAT32 czego skutkiem jest to, że "widzi" tylko 26GB.
To zaledwie połowa pamięci, czy da się coś z tym zrobić by można było wykorzystać jego większą część??
Hej
wejdz na strone www.humanmedia.pl - oni sa dystrybutorami DIGIMATE - ja kupiłem DIGIMATE IIIx z 250gb dyskiem mam jedna partycje
Na ich www znajdziesz program do windowsa który pomoze ci sformatować dysk do dowolnej wielkości partycji.
Paweł
Dzięki, zainstalowałem FAT32 Format ale on ciągle widzi tylko 32MB. Próbuję coś poprzestawiać w zarządzaniu dyskami,niestety bez efektu :( Usuwam drugą partycję ale to nie pomaga.
SwissKnifa kilkakrotnie instalowałem bez rezultatu, może plik był uszkodzony :(
DMQuadro
10-02-2008, 00:31
Mam taki sam model, dysk kupiłem sam -40Gb, formatowałem Windowsem na FAT32 - i widzi normalnie całość.
Przypuszczam, że sprawa jest banalna.... ale nie dla mnie :mrgreen:
W jaki sposób trzeba usunąć jedną partycję tak by została jedna 60 Gb.
Już wiem :mrgreen: miałem usunąć obie partycje, utworzyć jedną a następnie sformatować w FAT32 Format :oops: