PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Samotna na wydmach

harb
30-01-2008, 23:42
z dzisiejszego spaceru w pochmurnym dniu

1

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img505.imageshack.us/img505/7466/dsc3570poprawione4rozjaew2.jpg)

madmips
30-01-2008, 23:49
bardzo fajne, lubię takie osamotnione drzewka. Pozdrawiam

Onsajt
31-01-2008, 00:09
Ładnie kolory wyszły, no ale jakbym miał takie szkło...:)

kulama
31-01-2008, 00:16
Bardzo ladne, naturalne, cieple.....

Pozdrawiam Maryla

Marek-frotka
31-01-2008, 00:32
Za poprzednikami , ładne , naturalne kolory - w pełni oddany nastrój pochmurnego dnia.
Widzę pozytywny wpływ obiektywu na kulturę fizyczną ( wzmożone spacery itd.):)

harb
31-01-2008, 01:05
Ładnie kolory wyszły, no ale jakbym miał takie szkło...:)

madmips-fajnie że się podoba

Onsajt -no tak teraz już będę słuchał o szkiełku :-D:-D:-D a zrobione kilometry żeby znależć motyw ? przedzieranie się przez nadmorskie chaszcze itp, itd.

a tak na poważnie -jest naprawdę dobre :-D pozdrawiam

kulama-dzięki za opinię

Marek-frotka,zapewne są to również uroki fotografowania

wypass
31-01-2008, 01:09
interesująca fotka, niebo troszkę poprawiane?? bo przypomina wrażenie z tutka o dodawaniu chmur...oczywiście dodaje to dramaturgii:)
pozdrawiam

swiatlo
31-01-2008, 01:14
Prześliczne. Takie proste i bezpretensjonalne. Bardzo mi się podoba bo nie widać w nim żadnej pretensjonalnej obróbki. Bije z niego spokój i harmonia. Nawet kontrasty są łagodne.
Cieszę się że nowy obiektyw spowodował u Ciebie taką eksplozję talentu.
Ja też miałem ogromną ochotę na nowy dobry obiektyw z zakresu 17-50, ale jak ostatnio wyszło to nikonowskie cudo 24-70, to zdaje się że jednak poświęcę ten brakujący zakres 17-24 i to nowe cudo chyba sobie zafunduję. Może wtedy i u mnie to zaowocuje efektami jak u Ciebie... :)

P.S. Widzę że lubisz ten motyw ładnie zarysowanego drzewa na tle dalszego planu. Wciąż mam w wyobraźni te szwedzkie brzózki które zrobiłeś przedtem....

harb
31-01-2008, 01:15
niebo tylko leciutko przyciemnione Control Pointem w NX-ie ponieważ tylko w tym programie obrabiam fotki

Marek-frotka
31-01-2008, 01:22
Marek-frotka,zapewne są to również uroki fotografowania

Ale przyznasz chyba , że po zakupie nowych zabawek aktywność wzrasta.
Chyba wszyscy to kiedyś przechodziliśmy i cieszymy się jak znów możemy przejść. Nie ważna wtedy pogoda ani brak czasu - na próby nie ma mocnych. Są chęci a co za tym idzie są i nowe pomysły , inne spojrzenia na niegdyś fotografowane miejsca.:-D

harb
31-01-2008, 01:23
Prześliczne. Takie proste i bezpretensjonalne. Bardzo mi się podoba bo nie widać w nim żadnej pretensjonalnej obróbki. Bije z niego spokój i harmonia. Nawet kontrasty są łagodne.
Cieszę się że nowy obiektyw spowodował u Ciebie taką eksplozję talentu.
Ja też miałem ogromną ochotę na nowy dobry obiektyw z zakresu 17-50, ale jak ostatnio wyszło to nikonowskie cudo 24-70, to zdaje się że jednak poświęcę ten brakujący zakres 17-24 i to nowe cudo chyba sobie zafunduję. Może wtedy i u mnie to zaowocuje efektami jak u Ciebie... :)

P.S. Widzę że lubisz ten motyw ładnie zarysowanego drzewa na tle dalszego planu. Wciąż mam w wyobraźni te szwedzkie brzózki które zrobiłeś przedtem....

dziekuję Czarku ,Nikon ostanio zrobił naprawdę wiele dla fotografii ponoć 24-70 jest też wspaniałym szkiełkiem
a co do Twoich osiągnięć fotograficznych to myślę że nie masz powodu do narzekań na ich brak :-D pozdrawiam

Nostromo
31-01-2008, 01:23
Śliczna fotka , Ladne kolorki. Panowie prosze nie krygować się tak. Jest dobre szkło i chęci, są motywy ,to i fotki są.

Pozdrawiam

sprocket
31-01-2008, 01:26
harb - Ja juz od 1985 roku fotografuje wciaz te sama sosenke, ciekawie to widac jak sie rozrasta ,ciekawie tez spojrzec na zdjecia pod wzgledem technicznym pozniej - polecam

harb
31-01-2008, 01:29
harb - Ja juz od 1985 roku fotografuje wciaz te sama sosenke, ciekawie to widac jak sie rozrasta ,ciekawie tez spojrzec na zdjecia pod wzgledem technicznym pozniej - polecam

niewątpliwie masz rację ,pisałem już o tym że mam już ogromny dystans do fotek sprzed kilkunastu miesięcy -a co dopiero sprzed lat

swiatlo
31-01-2008, 01:35
niewątpliwie masz rację ,pisałem już o tym że mam już ogromny dystans do fotek sprzed kilkunastu miesięcy -a co dopiero sprzed lat

Dystans w sensie negatywnym?
Ja ostatnio odkryłem w pudełku slajdy jakie robiłem kiedyś na bagnach pod Warszawą w wieku licealnym. Ponad 30 lat temu! Slajdy jeszcze ORWO-wskie.
Przecudne! Dzisiaj już tak bym nie umiał! :)

Seeker
31-01-2008, 13:55
"Przecudne! Dzisiaj już tak bym nie umiał!"

Wmawiasz sobie. Inne tematy, to i zdjecia inne.
Wtedy bys nie umial czegos ze wspolczesnych tematow,
ale to nie dramat, bo przeciesz nie chcesz sie chyba powtarzac...?

Skrzat
31-01-2008, 23:15
Piekno w prostocie zawsze mnie zachwyca i prowokuje do zadumy.
Subtelne, stonowane i nostalgiczne.
Kolorystyka świetnie współgra z nastrojem fotki.
Ogólnie wzbudza we mnie bardzo wiele pozytywnych emocji więc oceniam ja na bdb.
Gratuluje!

jarek76
31-01-2008, 23:16
Jak dla mnie to trochę za ciasno ale i tak jest nieźle

anchel
01-02-2008, 00:03

O! Właśnie. Dla mnie też odrobinę. Wolałbym więcej przestrzeni dookoła tej sosny. Nie zmienia to faktu, że zdjęcie jest świetne.

harb
01-02-2008, 08:32
dzięki wszystkim za opinie

napisał swiatło

Dystans w sensie negatywnym?
niestety tak ,z perspektywy czasu i nabytego doświadczenia widzę jakie popełniłem błędy

Napisał jarek76

Napisał anchel
O! Właśnie. Dla mnie też odrobinę. Wolałbym więcej przestrzeni dookoła tej sosny. Nie zmienia to faktu, że zdjęcie jest świetne

Jarek76,Anchel-niestety dookoła był straszny bałagan mnóstwo krzaczorów i ten minimalizm (myslę o wąskim kadrze)
spowodowany był warunkami ,ale następnym razem może znajdę gdzieś samotną brzózkę i duży kawał plaży ze spienionym morzem :-D

pozdrawiam wszystkich

Skrzat
02-02-2008, 00:51
"Duży kawał plaży i spienione morze" ale z sosenką! Koniecznie:) please!!!!!!