PDA

Zobacz pełną wersję : Fuji S3pro vs Fuji s5pro

Piotr Spek
30-01-2008, 22:20
Szanowni forumowicze - pytanie kieruję do użytkowników obu aparatów (jak w temacie).
Proszę o info dotyczące jakości zdjęć - znam różnice dotyczące samych możliwości technicznych - niestety nie mam mozliwości bezpośredniego porównania jakości zdjęć (używam s3pro) - z analizy netu wynika ze różnice są raczej niewielkie ale bede wdzięczny za info od użytkowników
Pozdawiam i dziekuje

Smurf
31-01-2008, 00:21
Pod względem "jakośći" zdjęć nie ma między nimi praktycznie różnicy.

Piotr Spek
31-01-2008, 00:26
Pod względem "jakośći" zdjęć nie ma między nimi praktycznie różnicy.

Dzieki za info - uzywasz obu?
pozdrawiam

Dariusz Walus
31-01-2008, 02:13
Rozmawialem na innym forum z posiadaczem obu tych puszek, ktory twierdzil ze pomimo podobnej matrycy, zdjecia z S3 wychodza jednak duzo ladniejsze, maja ,,to cos,,. Ocena ta moze byc jednak subiektywna, choc mi takze zdjecia z S3, bardziej leza :-}

artful
31-01-2008, 09:41
to raczej body ma "to coś", nie zdjęcia:-)
miałem s3, mam s5, zdjęcia podobne, body różne - s3 ma "duszę", s5 to brat bliźniak d200 - po prostu nowoczesne body

!AGresT
31-01-2008, 12:10
Kupiłem właśnie jako drugie body s3, na co dzień robię s5. Różnica w obrazowaniu jednak delikatna jest, mimo że to ta sama matryca, to jednak oprogramowanie (a pewnie i procesor) inne. Z moich porównań wynika, że s3 ma inne szumy na ISO 1600, to znaczy odrobinę bardziej kolorowe, jednak różnica zauważalna kiedy robimy to samo ujęcie oboma aparatami. No i s5 ma iso 3200, co prawda podbijane, ale w wielu sytuacjach użyteczne. Jeżeli nie są dla Ciebie istotne różnice w samym body, to można powiedzię że obrazowanie s3 i s5 jest na 99,7% identyczne.

Piotr Spek
31-01-2008, 22:09
Dziekuje za opinie i informacje dotyczące obrazowania - tak jak wspomniał kolega powyzej - body jest w ergonomii (trzymaniu) nie do pobicia - kiedys bawiłem sie nikonem d2h - jakoś mało sie klei do reki- s3 pro jest pod tym wzgledem rewelacyjne - ma to coś -
dziekuje za info - jako 2 - gie body tzrzeba szukać s3pro