Zobacz pełną wersję : akumulator do F80????
tomekF80
11-01-2008, 22:48
jest coś takiego, dostępne to, kupić da się?
No wydaje mi się,że nie ma ja sie jeszcze nie spotkałem.
Ale nigdy nic nie wiadomo co "chińczycy" są w stanie wyprodukować.......
A np:to http://www.magma.pl/esklep/product_info.php?products_id=193
350mAh,jak pamiętam chyba 2 wchodzi.Poprawić jeśli się mylę,dawno nie używałem.Do battery packa możemy włożyć 4 akumulatory po 2000 do 3000 mAh,więc nie wiem jak to się ma do trwałości jednorazowego naładowania.
sprocket
11-01-2008, 23:57
Tomek F80 - kup baterry packa - najlepsze rozwiazanie bo lepszy chwyt i problem z zasilaniem masz z glowy.
Zastanów się nad celowością zakupu akumulatorów, (paskudnie drogie + ładowarka). Jeśli nie wykonujesz dużej ilości zdjęć to taniej wyjdzie Ci pozostanie przy bateriach do F80. Za 15 zet. możesz na giełdzie lub allegro kupić komplet bateri ( przeciętnie wystarcza na 10 filmów). Miałem podobny dylemat - i pozostałem przy bateriach. Opcją może być batery-pack.
Pozdrawiam WIST.
Ksiazkiewicz
26-01-2008, 00:07
Mimo wszystko Battery Pack jest najlepszym rozwiązaniem. Sam mam F80 i powiem że dopiero gdy zakupiłem BP to była to radość i w trzymaniu jak, i oszczędność na bateriach. Jedyny minus to brak pionowego spustu ale nigdy go nie było, więc nie ma co się rozczulać czy żalić.