Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Most - panorama
lukasz_wysocki
01-01-2008, 11:21
Witam w Nowy Rok!
Oby byl lepszy od poprzedniego i gorszy od kolejnego :)
Zdjecie jeszcze co prawda w starym roku - ale wstawiam.
Przy przeskalowaniu dosc sporo traci - zwlaszcza liny podtrzymujace sam most zaczynaja zanikac.
Ale ciekaw jestem opini - czekalem na to swiatlo dosc dlugo :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.lukasz-wysocki.co.uk/pictures/severn_bridge.jpg)
Pozdrawiam
paveloski
01-01-2008, 11:25
mi sie podoba i jeszcze dodatkowy sentyment do miejsca sie liczy:)
pozdrawiam i Najlepszego w Nowym Roku
Pawel
mnie rowniez ,fajna fotka -gdzie to jest ?
paveloski
01-01-2008, 14:26
to most laczacy Anglie z Walia-w duzym skrocie Bristol z Newport -jako ciekawostka platny:)
Bardzo, ale to bardzo dobre zdjęcie architektury.
Kompozycyjnie bez zastrzeżeń; wystarczająco czyste, żeby sprawić miłe wrażenie porządku, wystarczająco intrygujące, żebby zaciekawić. Naświetlone nienagannie.
Do oceny 'Rewelacja' brakuje mi tylko jednej rzeczy: wyszly jakieś ciemne paski na wodzie - być moźe w weiększej wersji stają się bardziej czytelne, bo teraz wyglądają mało ciekawie.
Słowem, ocena: rewelacja z małym minusem :)
Ekstra fota, bardzo mi się podoba ;)
enyłejs, przepiękne widoki są z tego mostu, szczególnie o zachodzie słońca :)
lukasz_wysocki
02-01-2008, 15:24
Dzieki wszystkim.
Te ciemne paski to tzw. "English Stones" - plycizna ktorej nie dalo sie niestety uniknac.
Na duzej wersji widac ze to plycizna, tutaj rzeczywiscie zrobilo sie czarne po prostu.
Nie probowalem usunac w PS jak na razie - moze to nie bylby glupi pomysl, ale boje sie ze ciezko bedzie zrobic zeby to naturalnie wygladalo.
Pogoda byla koszmarna, szaro i pochmurno, kilka godzin wczesniej nie bylo widac mostu wcale - mgla straszna.
Akurat mala dziura w chmurach oswietlila sam most - czekalem ze dwie godziny az dojdzie do mostu i liczylem ze nie przejdzie bokiem :)
Postaram sie jeszcze a propos tematu, wstawic jutro fotki mostu laczacego Danie ze Szwecja (drugi co do dlugosci most wiszacy na swiecie) i mostu Humber Bridge (trzeci co do wielkosci na swiecie most wiszacy)
Pozdrawiam
jedyne zastrzeżenie jest takie, że jakość trochę poleciała po takim cropie, proponuję zrobić ujęcie panoramiczne :-) wtedy będzie lepsza jakość pewnie
Super jest:) Podoba mi się:)
Jak da radę to wstaw link do dużej wersji.