Zobacz pełną wersję : Metz Mecablitz
madmax88
28-12-2007, 09:05
Zastanawiam się nad kupnem lampy błyskowej do mojego aparatu D70s, moje zainteresowanie budzą dwie lamy Metz Mecablitz 58 AF-1 oraz METZ 70 MZ 5 ale używana, ta druga jest o wiele lepsza od tej pierwszej. Pytam się ponieważ te obie lampy są w zakresie cenowym który mogę wydać na lampę proszę o odpowiedz.
Albert44
28-12-2007, 18:05
Zastanawiam się nad kupnem lampy błyskowej do mojego aparatu D70s, moje zainteresowanie budzą dwie lamy Metz Mecablitz 58 AF-1 oraz METZ 70 MZ 5....
Do D70s odpowiednia jest Metz Mecablitz 58 AF-1 N (będzie i-TTL) o tej drugiej nie mogę nic powiedzieć.
Sorry że tak późno odpowiadam - nie kupuj Metza 58 - jak chcesz więcej info - napisz do mnie.
poszukaj na forum, było parę tematów o tej pierwszej, i wychodziło na to że większość osób po krótkiej znajomości z tą lampa przesiadała się na sb-800, więc bierz sabinę ;) spokojnie znajdziesz w podobnej cenie jak tego metz'a
Sorry że tak późno odpowiadam - nie kupuj Metza 58 - jak chcesz więcej info - napisz do mnie.
a dlaczego ..??
jak mozna wiedziec ??
Lagunman
06-01-2008, 19:52
mam D80 i wspominanego metza 58 :) strzał w 10 :) wydaje mi sie że raczej użytkownicy sabinek i nawet 800 moga pozazdrościć :) na dowód dałbym fotkę zrobiona z odległości 22m ale nie mogę załączyć :/ może innym razem :) inne mogę pokazać tylko zalezy co chciałbyś o tej lampie wiedzieć :) a kolega który poleca się żeby nie kupować niech publicznie poda powody :)
mam [...] wspominanego metza 58
Jeśli tak to może zerkniesz na ten wątek i pomożesz mi rozwiązać mój problem :)
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=45042
Co wyświetla Ci się na wyświetlaczu? Lampa co prawda inna ale soft i ikony będą pewnie zbliżone.
Może być na priva.
Pozdrawiam
jomawitu
07-01-2008, 17:34
Też zastanawiam się nad zakupem Metza właśnie. Czy może on pracować w trybie slave wyzwalany przez SU-800?
Lagunman
07-01-2008, 17:36
tryb MASTER tryb SLAVE kanały 4 tryby 3 :) u mnie działa :)