Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Metz Mecablitz

Domyślnie Metz Mecablitz

Zastanawiam się nad kupnem lampy błyskowej do mojego aparatu D70s, moje zainteresowanie budzą dwie lamy Metz Mecablitz 58 AF-1 oraz METZ 70 MZ 5 ale używana, ta druga jest o wiele lepsza od tej pierwszej. Pytam się ponieważ te obie lampy są w zakresie cenowym który mogę wydać na lampę proszę o odpowiedz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madmax88 Zobacz posta
    Zastanawiam się nad kupnem lampy błyskowej do mojego aparatu D70s, moje zainteresowanie budzą dwie lamy Metz Mecablitz 58 AF-1 oraz METZ 70 MZ 5....
    Do D70s odpowiednia jest Metz Mecablitz 58 AF-1 N (będzie i-TTL) o tej drugiej nie mogę nic powiedzieć.
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Sorry że tak późno odpowiadam - nie kupuj Metza 58 - jak chcesz więcej info - napisz do mnie.

Domyślnie

poszukaj na forum, było parę tematów o tej pierwszej, i wychodziło na to że większość osób po krótkiej znajomości z tą lampa przesiadała się na sb-800, więc bierz sabinę spokojnie znajdziesz w podobnej cenie jak tego metz'a
    D80, Tk 12-24/f4, T 17-50/f2.8, Tk 50-135/f2.8, N 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lalinea Zobacz posta
    Sorry że tak późno odpowiadam - nie kupuj Metza 58 - jak chcesz więcej info - napisz do mnie.
    a dlaczego ..??
    jak mozna wiedziec ??

Domyślnie :)

mam D80 i wspominanego metza 58 strzał w 10 wydaje mi sie że raczej użytkownicy sabinek i nawet 800 moga pozazdrościć na dowód dałbym fotkę zrobiona z odległości 22m ale nie mogę załączyć :/ może innym razem inne mogę pokazać tylko zalezy co chciałbyś o tej lampie wiedzieć a kolega który poleca się żeby nie kupować niech publicznie poda powody
    kilka puszek jakieś szkła i brak spiżarni do przechowywania + masa nauki ;p

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lagunman Zobacz posta
    mam [...] wspominanego metza 58
    Jeśli tak to może zerkniesz na ten wątek i pomożesz mi rozwiązać mój problem
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=45042
    Co wyświetla Ci się na wyświetlaczu? Lampa co prawda inna ale soft i ikony będą pewnie zbliżone.
    Może być na priva.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Też zastanawiam się nad zakupem Metza właśnie. Czy może on pracować w trybie slave wyzwalany przez SU-800?

Domyślnie :)

tryb MASTER tryb SLAVE kanały 4 tryby 3 u mnie działa
    kilka puszek jakieś szkła i brak spiżarni do przechowywania + masa nauki ;p

Uprawnienia umieszczania postów