Zobacz pełną wersję : Nikon D80 , a Canon 40D
Maras1971
27-12-2007, 09:10
Witam
Jak nie masz kasy? żeby przeskoczyć na D300 to proponuję zamianę z D80 na 40D róznica w obrazowaniu bardzo istotna nie wspominając o wysokim iso.
Mam 40D od paru dni i jestem zadowolony inna plastyka foty- mniej cukierkowa , aczkolwiek obiektyw 28-135 iS nie należy do ostrych i często kitowym Nikorem 18-70, uzyskuje ostrzejsze fotki.
Witam
Jak nie masz kasy? żeby przeskoczyć na D300 to ...
...
a)... to ja proponuję kredycik - na dziesięć ratek - nawet nie poczujesz :)
b) nie ma co sobie z gara odejmować - d80 też robi świetne foty ... pozbierać 3-4 miesiące i kupić bez ciśnienia.
c) sprzedać telewizor, dołożyć i kupić d300 - ale co to da ?
d) może od razu sprzedać samochód i kupić d3 - same korzyści - nie będziesz musiał na paliwo wydawać, ubezpieczenia, wymiany bieżące ... i dla zdrowia lepiej.
e) ale tak wogólę to oso chodzi...?
Poza tym nie rozumiem tekstu "przeskoczyc na D300".
Jak nie mam kasy to wcale nie przeskakuje na cos wyzszego, a nie szukam alternatywy w innym systemie.
To dobre dla gadżeciaży... co pol roku zmiana systemu, bo akurat dana firma wypuscila w danej chwili fajny korpus.
Za pol roku inna wypusci cos nowego i znow przesiadka? Czysty idiotyzm jak dla mnie.
W tej chwili nawet mozliwosci D80 nie wykorzystuje, a jak bede mial kiedys nadmiar gotowki to wtedy sie zastanowie nad D300, czy moze nad czymś w stylu D90 (bo szybciej takowy bedzie niz sie spodziewamy).
Witam
Jak nie masz kasy? żeby przeskoczyć na D300 to proponuję zamianę z D80 na 40D .....
Co ty chłopie, chcesz ludzi nawracać? Jak się nudzisz,to kolęduj ludziom po domach....
Wydaje mi sie ze był już identyczny temat od tego samego kolegi i post identycznie napisany. A może to Troll ???
Wydaje mi sie ze był już identyczny temat od tego samego kolegi i post identycznie napisany. A może to Troll ???
Ostatnio jakas plaga normalnie. Coraz wiecej idiotycznych tematow... Jestem jeszcze w stanie to zrozumiec, jak w profilu u kogos widnieje wiek np. 15 lat.... Ale ostatnio kilka razy sie zdziwiłem (patrząc w profil), ze "stare chłopy" takie idiotyzmy wypisują, ze az strach... ;)
jest, jest: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=44687
wszędzie szuka poparcia dla swojego wyboru jakim jest 40D, a tu kiszka.....
kronos28
27-12-2007, 11:39
Ostatnio jakas plaga normalnie. Coraz wiecej idiotycznych tematow... Jestem jeszcze w stanie to zrozumiec, jak w profilu u kogos widnieje wiek np. 15 lat.... Ale ostatnio kilka razy sie zdziwiłem (patrząc w profil), ze "stare chłopy" takie idiotyzmy wypisują, ze az strach... ;)
heh odniosłem to samo wrażenie ;) . No cóż sezon ogórkowy - znaczy się święta , prezenty itd.
Maras1971
27-12-2007, 14:37
Panowie, to że nie kumacie tekstu to do szkoły, stwierdzam fakt ,że D80 odbiega dużo w obrazowaniu i wysokim iso do 40D i to jest dobra alternatywa dla tych jak chcą mieć coś lepszego od D80. Niektórzy z was widzę są prawdziwymi POLAKAMI. Dlatego uważam ,że wątek się wyczerpał !!!!!!!!!!!
bialy260
27-12-2007, 14:45
Słuchaj to chwal się swoim canonkiem na forum canona a nikona zostaw w spokoju w tym momencie wątek sie wyczerpał!!!
tomhagen
27-12-2007, 14:46
w sumie to miło jest raz na jakis czas poczytać se takie bezsensowne wynurzenia. zawsze humor sie poprawia:) i fajnie patrzeć jak potem chłopczyka zjadają... hehehehe
zapewniam, że znam powiedzmy 16,17 latków o dużo większej inteligencji od tych 'starych chłopów' ;) młode, świeże umysły to zaleta, nie wada ;)
zapewniam, że znam powiedzmy 16,17 latków o dużo większej inteligencji od tych 'starych chłopów' ;) młode, świeże umysły to zaleta, nie wada ;)
Tez kilkoro znam i nie mam nic do młodzieży :) hehehe...
kronos28
27-12-2007, 15:25
Panowie, to że nie kumacie tekstu to do szkoły, stwierdzam fakt ,że D80 odbiega dużo w obrazowaniu i wysokim iso do 40D i to jest dobra alternatywa dla tych jak chcą mieć coś lepszego od D80. Niektórzy z was widzę są prawdziwymi POLAKAMI. Dlatego uważam ,że wątek się wyczerpał !!!!!!!!!!!
a wyjaśnij nam - po kiego zakładasz cały czas wątki o TEJ SAMEJ tematyce? Bo tego nikt tu nie rozumie... 2x o wyższości 40D nad D300 i teraz o wyższości 40D nad D80... po co się pytam...
Takich ludzi na forach jest pełno, nazywa sie ich trollami.
hehe, nie ma to jak wmawiac sobie i innym ze dobry wybrało sie sprzet :)
D_Z_I_A_D_E_K
27-12-2007, 19:46
Takich ludzi na forach jest pełno, nazywa sie ich trollami.
chyba MEGA trolami :mrgreen:
Poza tym nie rozumiem tekstu "przeskoczyc na D300".
Jak nie mam kasy to wcale nie przeskakuje na cos wyzszego, a nie szukam alternatywy w innym systemie.
To dobre dla gadżeciaży... co pol roku zmiana systemu, bo akurat dana firma wypuscila w danej chwili fajny korpus.
Za pol roku inna wypusci cos nowego i znow przesiadka? Czysty idiotyzm jak dla mnie.
.
ja tak zrobilem i za kretyna sie nie uwazam. kocham nikona, ba uwazam, ze robi minimalnie lepszy sprzet nic c., ale nie jestem w stanie pogodzic sie z jego polityka sprzedazy. za taka roznice, w cenie warto pomyslec nad zmiana. mam jednak nadzieje, ze jeszcze wroce do nikusia. ponoc zawsze wracamy.