Zobacz pełną wersję : Hot Pixel na LCD
kowalski
15-12-2007, 16:36
Czy to jest popularny problem? Ilu z was ma 'lekko' wadliwe LCD? Może jeszcze powiecie, że wam to wogóle nie przeszkadza? Spotkałem się właśnie z oporem przy wymianie z tego powodu... To jest post do celów statystycznych :)
Rafał_Sz
15-12-2007, 16:39
Miałem na początki kilka zdechłych pikseli. Zamieniło się to w dwie cieńkie linie. Wymienili na gw. bez stękania.
adolfik9501
15-12-2007, 17:28
Witam,
Ja mam w czerwonego Hot'a właściwie od początku, i szczerze mówiąc nawet nie myślałem o wymianie. Bo mnie to nie przeszkadza :) choć jest tak w 2/3 LCD.
Pozdrawiam
mam pytanie to jeśli mam 2 nieaktywne pixele na LCD w nikonie d80 to wymienią mi na nówke d80 czy naprawia ten ekranik i czy to jest warte zachodu ?
Hot na lcd? w czym problem,to tylko lcd, u mnie jest na matrycy i nie robię problemu,
Też mam jednego hota świecącego na czerwono;) Generalnie idzie się przyzwyczaić i ja już tego nie zauważam. A co do gwarancji to słyszałem,że w kwestii wyświetlaczy(nie tylko w aparatach) naprawiają od pewnej liczby procentów uszkodzonych.Czyli jak masz 1 lub 2 hoty to raczej nie masz na co liczyć.
adolfik9501
16-12-2007, 00:44
Mało tego - w moniitorach LCD jest podział na klasy (http://www.nowebiuro.pl/index_old.php?menu=20&h=1&kat=20&art=21008)