Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Hot Pixel na LCD

Czy to jest popularny problem? Ilu z was ma 'lekko' wadliwe LCD? Może jeszcze powiecie, że wam to wogóle nie przeszkadza? Spotkałem się właśnie z oporem przy wymianie z tego powodu... To jest post do celów statystycznych

Domyślnie

Miałem na początki kilka zdechłych pikseli. Zamieniło się to w dwie cieńkie linie. Wymienili na gw. bez stękania.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Witam,

Ja mam w czerwonego Hot'a właściwie od początku, i szczerze mówiąc nawet nie myślałem o wymianie. Bo mnie to nie przeszkadza choć jest tak w 2/3 LCD.

Pozdrawiam
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

mam pytanie to jeśli mam 2 nieaktywne pixele na LCD w nikonie d80 to wymienią mi na nówke d80 czy naprawia ten ekranik i czy to jest warte zachodu ?
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

Hot na lcd? w czym problem,to tylko lcd, u mnie jest na matrycy i nie robię problemu,

Domyślnie

Też mam jednego hota świecącego na czerwono Generalnie idzie się przyzwyczaić i ja już tego nie zauważam. A co do gwarancji to słyszałem,że w kwestii wyświetlaczy(nie tylko w aparatach) naprawiają od pewnej liczby procentów uszkodzonych.Czyli jak masz 1 lub 2 hoty to raczej nie masz na co liczyć.
    D300s||Nikkor 18-70mm f:3,5-4,5||Tamron 55-200mm f:4,0-5,6||SB-800||Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Domyślnie

Mało tego - w moniitorach LCD jest podział na klasy
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Uprawnienia umieszczania postów