Zobacz pełną wersję : nikon d70s
jestem laikiem ,totalnym!
w jakim formacie robic zdieci w jpgu czy w nef.
w jakim programie je obrabiac i jak to robic .
*pozdrawiam wszyskich.
dzieki??????????????????,
http://nikon.org.pl/search.php
i chyba można zamknąć wątek.
http://nikon.org.pl/search.php
i chyba można zamknąć wątek.
napisalem ten watek wlasnie dla sprawdzianu.
niekt tu nikomu jeszcze nispomogl
powodzenia w zyciu!
a obserwuje wasze forum od jakiegos czasu wszyscy tylko sie wymadrzaja ,przepraszam prawie wszyscy!
a nikt nikomu niechce pomuc!
dlaczego?
bo boja sie konkurencju?
450yamaha
09-12-2007, 22:01
Nie. Bo poziom osób takich jak Ty jest żenujący. Wiesz co to jest interpunkcja, ortografia?? Mówią Ci coś takie pojęcia? Chyba nie. Następnym razem jak będziesz chciał zadać jakieś pytanie, to zobacz w linku z drugiego postu czy już tego nie było.
a obserwuje wasze forum od jakiegos czasu wszyscy tylko sie wymadrzaja ,przepraszam prawie wszyscy!
a nikt nikomu niechce pomuc!
dlaczego?
bo boja sie konkurencju?
a w innym wątku : (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?p=394679#post394679)
Dziekuje wszystkim.chyba wybiore te sigme 100-300 bardzo mi pomogliscie naprawde dzieki!
widzisz , może nie jest tak źle :)
niekt tu nikomu jeszcze nispomogl
powodzenia w zyciu!
Leniom patentowanym mówimy NIE :p
bo niechcesz pomuc nikomu
Leniom patentowanym mówimy NIE :p
ale to twoja sprawa ,przepraszam Cie
ale to twoja sprawa ,przepraszam Cie
a moze nieumie poszukac ,a moze nieznam sie na kompie a moze niemam czasu bo duzo pracuje ?
450yamaha
09-12-2007, 22:18
To nie tak, że nikt nagle Tobie biednemu robaczkowi nie chce pomóc. Zadajesz pytania które już zostały zadane, a Ty, Wielki Książe nawet nie raczy sprawdzić.
EDIT:
Potrafisz napisać posta, ale kliknąć w SZUKAJ już nie? Proszę, nie rozśmieszaj nas :D:D
A może inni nie mają czasu odpowiadać po raz enty na to samo pytanie?
to skoro tak dużo pracujesz to nie zawracaj sobie głowy tym nędznym forum!!! czas ten zainwestuj w naukę ortografii lub przynajmniej na zainstalowanie firefoxa który sprawdzi to co napisałeś... a zdjęcia najlepiej robić analogiem ;) nie będziesz miał problemów z tym czy jpg, tiff czy nef
To może ja pokaże dobrą stronę forum i napisze:
Nefy ułatwiają focenie bo nie przejmujesz się się ustawieniami twoim zadaniem jest jedynie ustawienie odpowiedniego czasu przesłony i iso
resztę zrobisz przy obróbce w kompie
natomiast robiąc w jpg musisz wszystkie ustawienia nanieść przed zrobieniem zdjęć co jest trochę czasu chłonne ale dzięki temu nie bawisz się dalej w obrabianie w domu
Pamiętaj że surowy Nef da podczas obróbki lepsze wyniki niż jpg prosto z body dlatego warto się zastanowić czego potrzebujesz i w jakiej jakośći
Najlepszy programy moim zdaniem to:
capture NX
żeby nie było że jestem jedno strony to również upomnę cię że jest wyszukiwarka :)
bez obrazy ale nie ma co sprawdzać czy tu ci pomogą bo na każdym forum tak cię zjadą jeśli wątek jest poruszany n-ty raz a nie użyłeś wyszukiwarki
1. edytuj posty jeżeli chcesz coś dodać
2. po diabła cytujesz swoje wypowiedzi
3. pisz po polsku
4. może inni mają zbyt mało czasu na odpowiadanie po raz kolejny, bo za dużo pracują?
A może miły kolego gdybyś zadawał dobrze pytania to ktoś by ci pomógł? Nie ma odpowiedzi na pytanie "jak zrobić dobre zdjęcie" albo "jak dobrze obrobić zdjęcie".
Jeśli chcesz odpowiedzi na twoim poziomie to napiszę ci:
"rup je w jpeg albo nef - zależy jak bendzie dobrze i puźniej obrup je tak rzeby było ładne najlepiej w jakimś dobrym programie".
Pasuje? Pomogłem, odpowiedź adekwatna do zadanego pytania.
PS. Niech jakiś mod zamknie topic - zwykła prowokacja.
Pozwolę sobie zamknąć ten wątek, bo już chyba temat się wyczerpał...