Zobacz pełną wersję : Zamiennik Lowepro Nova 4
marcinekmm
25-11-2007, 16:43
Co polecicie sprawdzonego, tańszego jako zamiennik w/w torby? Czy jest sens oszczędzać szukając czegoś tańszego? Interesują mnie gabaryty torby nie mniejsze niż te które ma Nova 4.
Zamierzam coś kupić konkretnego i potrzebuję niezależnej opinii w tej sprawie kogoś z Forum :)
Dzięki za pomoc!
Moim zdaniem nie ma co oszczędzać.
Kupując Lowepro masz bodajże dożywotnią gwarancję, co ma swoje znaczenie.
W podobnej cenie można znaleźć Steelth Reportera, Tamraca adventure 4-5 oraz System 3, Mekko P204 oraz wersje reporterskie R3X, Crumplera The Bag, Naneu Pro Correspondent 300
Wejdź tutaj:
http://www.cambags.com/camera_bag_mainpage.htm
Może coś znajdziesz.
marcinekmm
25-11-2007, 23:07
Dzięki za pomoc; zależało mi po prostu na tym, aby nie tyle dobrać coś rozmiarowo ale raczej "jakościowo".
no chyba jestem "skazany" na wyższą jakość i nie popadając w skrajności jednak zdecydować się na swój pierwszy wybór, czyli Lowepro :)
Pozdrawiam!
marcinekmm
25-11-2007, 23:12
Dzięki za pomoc; zależało mi po prostu na tym, aby nie tyle dobrać coś rozmiarowo ale raczej "jakościowo".
no chyba jestem "skazany" na wyższą jakość i nie popadając w skrajności jednak zdecydować się na swój pierwszy wybór, czyli Lowepro :)
Pozdrawiam!
Nova 4aw to super torba, chociaż u mnie po zakupie slingshota 200aw leży w szafie.
Ja mam Nove 4 od jakiegoś miesiąca i wiem, że się z torbą nie rozstanę.
Miałem kiedyś SlingShoota 100 ale to na moich plecach wyglądało jak damska torebka.
Slingshoota 200 już później nie brałem pod uwagę, bo był mi potrzebny plecak z DUUUUŻĄ komorą na dodatki typu woda itp.
Jeśli myślisz o torbie, to może faktycznie slingshoot mógłby być dobry, ale to zależy co kto lubi.
marcinekmm
26-11-2007, 09:21
Ja mam Nove 4 od jakiegoś miesiąca i wiem, że się z torbą nie rozstanę.
Miałem kiedyś SlingShoota 100 ale to na moich plecach wyglądało jak damska torebka.
Slingshoota 200 już później nie brałem pod uwagę, bo był mi potrzebny plecak z DUUUUŻĄ komorą na dodatki typu woda itp.
Jeśli myślisz o torbie, to może faktycznie slingshoot mógłby być dobry, ale to zależy co kto lubi.
A jak z pojemnością? Czy jesteś w stanie wrzucić do swojego zestawu jeszcze ze dwie stałki? Czy jest wystarczająco miejsca na resztę gratów; ładowarka, kable, itp?
Pozdrawiam!
Jak poukładasz z głową to wszystko spokojnie wejdzie!
u mnie mieszczę body d70s + 18-70 + 50 + 70-300 + masę pierdół + (kable,ładowarki,filtry itp)
no i co najważniejsze jeszcze wolne miejsce na kanapki jest! ;)
ps. ...tylko Lowepro :)
jakość, jakość i jeszcze raz jakość!
a jak tylko pogoda się popsuje - to zrozumiesz co oznacza skrót "AW" :))
pozdrawiam,
tomek,
Witam,
Miałem już kupić Lowepro Nova 4, ale trafiłem na ten wątek i Slingshot 200 AW zaczął mi się podobać. No i mam dylemat :-( Co kupić?
pyetya masz i jedno i drugie, napisz coś więcej o nich, dleczego teraz wolisz nośić Slingshot'a 200 AW ?
slingshot jest dla mnie po prostu wygodniejszy jeśli chodzi o łażenie po mieście
jeśli chodzi o jakoś wykonania - nova 4aw jest imo klasę lepsza (ale chyba ją sprzedam jednak, bo tylko zajmuje miejsce w szafie).
jeśli łazisz z aparatem po mieście - slingshot
jeśli sprzęt wozisz samochodem albo raz na tydzień jedziesz zrobić jakieś zlecenie, focisz na imprezach "garniturowych", nie nosisz sprzętu non stop przy sobie - nova
chciałbym, żeby slingshot miał taką jakość wykonania jak nova (chociaż to dalej jest lowepro)
nova jest "pancerną" torbą i naprawdę dobrze chroni sprzęt - a w novej można sobie nosić jakieś papiery A5 bez strachu, że się pomną (boczna zewnętrzna i górna wewnętrzna kieszeń)