Zobacz pełną wersję : "pomocy"
kamilalto5
07-11-2007, 23:31
witam wszystkich
kupiłem d 70s nową poza granicami kraju w zółtkach okazało się ze czasami w nich są problemy z ostrością dałem do poprawienia do nikona w stolycy oddali było juz ok ale ostatnio sprzedałem go
sam nim zrobiłem niecełe 2 tys zdjęć a właśnie dowiedziałem się że w liczniku aparatu jest 13 tys ...
w aparacie tez jest licznik kazdy wie od kupna zrobiłerm niecałe 2 tys dlaczego teraz pokazuje 13tys czy jest jakies wytłumaczenie???
kupiłem nowy aparat? numery z serwisu się zgadzają to ten sam...
to niemożliwe żeby mi w serwisie napstrykali tyle zdjęć po co ale może jakiś bląd się wdarł do oprogramowania?
czy to możliwe?
pomocy bo wychodzi że oszukałem klienta!!!
aparat nawet najmniejszej ryski nie ma jakbym zrobił 13 tys to chyba musiałbym przez filię nim robić w rękawiczkach
Pomocy!!!!
cypherdid
07-11-2007, 23:44
gdzie kupiłeś sprzęt?? może był nowy ale refurbished
zadzwoń do serwisu i zorientuj się czy taki błąd jest możliwy..
vasper31
09-11-2007, 10:43
oj... to masz problem... faktycznie sprzęt mógł być "refurbished" ale to powinno być zaznaczone naklejką na opakowaniu... zakładam że główny licznik wtedy nie jest kasowany bo najprawdopodobniej sprawna matryca nie jest wymieniana więc kłamstwem byłoby wyzerowanie licznika głównego... stąd taka liczba...
kamilalto5
09-11-2007, 16:27
dzięki a czy przy wymianie lustra nie powinni skasować licznika?
...bo napisali mi że była jakas usterka lustra i je na nowe wymienili o ile dobrze przetłumaczyłem to też matryce i czy wtedy nie powinni wykasować licznik?
cypherdid
09-11-2007, 19:07
dzięki a czy przy wymianie lustra nie powinni skasować licznika?
...bo napisali mi że była jakas usterka lustra i je na nowe wymienili o ile dobrze przetłumaczyłem to też matryce i czy wtedy nie powinni wykasować licznik?
licznik nie liczy rejestracji matrycy ani podniesień lustra...liczy tak jak to z nazwy wynika przebiegi migawki...jeśli nie była wymieniana to ma tyle ile wskazuje licznik
Kiedyś już był podobny temat i wychodziło, że w serwisie
mogli użyć do prób karty z nabitymi zdjęciami i to się jakoś
przekodowało do aparatu. Ja kiedyś sama sobie tak zrobiłam
przy zmianie aparatu.
Może to w tym problem.
przekodowało do aparatu.
Może to w tym problem.
Nie ma takiej opcji żeby coś z karty wgrało się do softu aparatu, jest to niemożliwe, chyba że soft jest wadliwy.
bo to sie nie wgralo tylko "to się jakoś
przekodowało do aparatu".. przepraszam ale musialem :)
cypherdid
10-11-2007, 10:15
przekodowało do aparatu. Ja kiedyś sama sobie tak zrobiłam
przy zmianie aparatu.
Może to w tym problem.
jakby to było możliwe to już dawno by to wypłynęło...a nie po 4 ech <czy ilu tam> latach od wyjścia D70
Kiedyś na forum był podobny problem, po oddaniu do serwisu okazało sie ze aparat miał dużo więcej zrobionych zdjęć jak przed. Wtedy serwis dość jednoznacznie i konkretnie odpisał w jaki sposob następila różnica.
Śmiejcie się, śmiejcie :twisted:
a ja na prawdę sama sobie coś takiego zrobiłam.
Akurat nie w D70. Włożyłam do 8800 kartę ze zdjęciami
z 5700 i nie pomogło później żadne formatowanie, resety.
Bo w Coolpixach tak już jest - to nie jest licznik zdjęć, tylko numer porządkowy w nazwie pliku. Jak teraz masz 2 tys zdjęć, to po włożeniu innej karty możeszmieć od razu 5 tys więcej... Taka śmiesznostka, też to przeżyłem.
BugsBunny
10-11-2007, 22:58
no właśnie, w Coolpixach nie ma przebiegu migawki, bo... nie ma migawki
Witam!
A jak można poznać stan licznika migawki w D40?
Mam go od niedawna, ale chciałbym to sobie sprawdzić...
Pozdrawiam!
copywriter2000
16-11-2007, 17:07
Zainstaluj sobie program o nazwie: OPANDA