Zobacz pełną wersję : autobracketing/self-timer/continuous POMOCY
pepemarek
07-11-2007, 16:54
Witam.
Prosze o info:
czy w Nikon D200 jest mozliwe wykonanie fot z autobracketing na samowyzwalaczu (self-timer) za jednym nacisnieciem spustu (tak, zeby aparat automatycznie wykonal wszystkie foty bez potrzeby dotykania spustu przy kazdej ekspozycji z autobracketing).
Byloby to przydatne do robienia HDR a kazde kolejne dotkniecie spustu migawki moze powodowac minimalne przesuniecia aparatu.
Pzdr
BugsBunny
07-11-2007, 17:28
niestety musisz zainwestować w wężyk lub pilota
pepemarek
07-11-2007, 17:44
Dziekuje za info,
Dzisiaj kupilem d200 i troche mnie to zmartwilo. Mam starego Canona d30 i w nim taka funkcja jest, tymczasem d200 jest o wiele bardziej zaawansowany technicznie a tu taka sytuacja...
Trudno. Bede musial dorzucic kilka setek.
Pozdrawiam
BugsBunny
07-11-2007, 17:50
w ostateczności możesz skorzystać z trybu szybkich zdjęć seryjnych, ale do HDR najlepiej statyw i zdalne wyzwalanie
pepemarek
07-11-2007, 18:06
w Canonie robilem zdjecia do HDR na statywie a sprzet nie potrzebowal wezyka spustowego lub pilota z racji tej funkcji.
Biore sie za szukanie czegos do d200 zanim statyw ostygnie :-)
Momencik - nie mogę teraz sprawdzić i strzelam z głowy. Ale czy ustawiając body w zdjęcia seryjne i dając mu iluś tam zdjęciowy bracketing, a następnie włączając samowyzwalacz nie uzyskamy właściwego efektu? Po iluś tam sekundach powinien walnąć zadaną serię.
też strzele z głowy ale seryjne i samowyzwalacz masz ustawiane na jednym pokretle, ustawienie jednego wyklucza właczenie drugiego..
też strzele z głowy ale seryjne i samowyzwalacz masz ustawiane na jednym pokretle, ustawienie jednego wyklucza właczenie drugiego..
:-D doooobre
Dzięki za sprostowanie.
pepemarek
07-11-2007, 18:24
tez mi sie tak wydaje :-(
jedno i drugie ustawienie jest na tym samym pokretle wiec sie wykluczaja
jest możliwe wyzwolenie takiej seri z bracketingiem naświetlania ,aktywując interwałometr z odpowiednimi ustawieniami