Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie autobracketing/self-timer/continuous POMOCY

Witam.

Prosze o info:

czy w Nikon D200 jest mozliwe wykonanie fot z autobracketing na samowyzwalaczu (self-timer) za jednym nacisnieciem spustu (tak, zeby aparat automatycznie wykonal wszystkie foty bez potrzeby dotykania spustu przy kazdej ekspozycji z autobracketing).
    Byloby to przydatne do robienia HDR a kazde kolejne dotkniecie spustu migawki moze powodowac minimalne przesuniecia aparatu.

Pzdr

Domyślnie

niestety musisz zainwestować w wężyk lub pilota
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Dziekuje za info,

Dzisiaj kupilem d200 i troche mnie to zmartwilo. Mam starego Canona d30 i w nim taka funkcja jest, tymczasem d200 jest o wiele bardziej zaawansowany technicznie a tu taka sytuacja...
    Trudno. Bede musial dorzucic kilka setek.

Pozdrawiam

Domyślnie

w ostateczności możesz skorzystać z trybu szybkich zdjęć seryjnych, ale do HDR najlepiej statyw i zdalne wyzwalanie
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

w Canonie robilem zdjecia do HDR na statywie a sprzet nie potrzebowal wezyka spustowego lub pilota z racji tej funkcji.
    Biore sie za szukanie czegos do d200 zanim statyw ostygnie

Domyślnie

Momencik - nie mogę teraz sprawdzić i strzelam z głowy. Ale czy ustawiając body w zdjęcia seryjne i dając mu iluś tam zdjęciowy bracketing, a następnie włączając samowyzwalacz nie uzyskamy właściwego efektu? Po iluś tam sekundach powinien walnąć zadaną serię.

Domyślnie

też strzele z głowy ale seryjne i samowyzwalacz masz ustawiane na jednym pokretle, ustawienie jednego wyklucza właczenie drugiego..
    NIKON 007

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jameski Zobacz posta
    też strzele z głowy ale seryjne i samowyzwalacz masz ustawiane na jednym pokretle, ustawienie jednego wyklucza właczenie drugiego..
    doooobre
    Dzięki za sprostowanie.

Domyślnie

tez mi sie tak wydaje
    jedno i drugie ustawienie jest na tym samym pokretle wiec sie wykluczaja

Domyślnie

jest możliwe wyzwolenie takiej seri z bracketingiem naświetlania ,aktywując interwałometr z odpowiednimi ustawieniami

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów