Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] czubatka...
Obydwa ujęcia dzisiejsze :)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
2.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
A jeszcze przed chwila narzekales ze nie ma nikogo oprocz bogatek :P
Dla mnie jedynka, bo w dwojeczce brakuje mi swiatla w oku [co nie znaczy ze sie nie podoba - obie sie podobaja ale akcent stawiam na numero uno :mrgreen:].
p.s. Delikatnie bym przejechal pedzlem blurowatym po tle zeby wygladzic to ziarenko, bo mnie drazni ;)
no dzisiaj to światła za wiele nie było ale za to przeżyłem prawdziwy szok: mysikrólik usiadł mi na obiektywie :) To nieprawdopodobne! Postanowiłem następnym razem zapiąć kita 18-70 i zrobić sesję mysikrólikowi, gdyż ten najczęściej buszuje bardzo blisko mnie ;)
No a gdzie mial usiasc jak fotel krolewski zajety... :wink: ale zdjecia z kurczakami na obiektywach sa dobre ;) zwlaszcza te z malymi ptakami na wielkich lufach typu bogatka ukryta w 600tce :mrgreen: puknij jakies telefonem, zawsze to cos :) ehh zazdroszcze Ci tego miejsca, a tu kolejny tajfun nadchodzi... pomocy! :D
grzegorzps
07-10-2007, 19:54
a tu kolejny tajfun nadchodzi... pomocy! :D
na pewno przyniesie ze sobą mnóstwo ptactwa ;)
1 bardzo ładna, fajnego "punka" ustrzeliłeś.
Ładne, szkoda że nie miałeś lepszego światełka. Jednak i tak zdjęcia super ze wskazaniem na 2.
Jacek Wrzesińsk
07-10-2007, 20:41
Świetne!! W pierwszej chwili bardziej mi się spodobała 2-ka,ale po dłuższym oglądaniu to spojrzenie na 1-dynce wymiata!!:-D
szumszak
07-10-2007, 20:52
za kazdym razem, kiedy widze Twoje zdjecia, dochodze do wniosku, ze to miejsce jest duzo wiecej warte, niz nowa D300...
2-ka jest bardziej "sterylna" w ujęciu raczej atlasowym, 1-ka natomiast faktycznie przyciąga oczkiem czubatki :) Na tym ujęciu akurat było zamglone lekko słońce, więc światło idealne...
jurek1906
07-10-2007, 21:07
Bardzo piekne zdjecia.Tak z ciekawosci sptyam , siadaja na galazkach ustawionych przez Ciebie , czy tam
gdzie chca.
w tym przypadku to konstrukcja postawiona przeze mnie :)
jurek1906
07-10-2007, 21:25
A przed zdjeciami sypiesz im ziarna :).
no, nie zawsze "dzikie" modelki współpracują za free ;)
jurek1906
07-10-2007, 21:36
Sam musze jakies miejsce sobie znalesc ,ziarno kupine , teraz tylko troche czasu , sloneczka i cierpilwosci :) .
biker karlos
08-10-2007, 11:51
jak sie domyslam foty robione nikorem 70-300 VR i oczywiscie ze statywem ... czy moze udaje ci sie z reki ??
jak sie domyslam foty robione nikorem 70-300 VR i oczywiscie ze statywem ... czy moze udaje ci sie z reki ??
tak, tym obiektywem. Wszystkie zdjęcia wykonuję z ręki. Co prawda mam statyw ale ani razu go nie użyłem ;)
biker karlos
08-10-2007, 11:59
aha czyli VR pomaga :) pytam bo rozgladam sie za jakims tele .... zastanawialem sie czy 55-200 VR by wystarczyl do takich zblizen ...
Bierz 70-300 VR. To miodzio szkiełko, co zresztą widać w fotkach Waldka. I tak, żeby było dobrze tak mała ptaszyna musi być bardzo blisko. 200mm to jednak mało.
Bierz 70-300 VR. To miodzio szkiełko, co zresztą widać w fotkach Waldka. I tak, żeby było dobrze tak mała ptaszyna musi być bardzo blisko. 200mm to jednak mało.
ladne fotki ,zreszta jak zwykle-fajnie ze koledzy zapytali o pare spraw technicznych ,daje to pewien obraz klimatu focenia
co do szkla ,za te pieniadze -nie tak ! szklo super !!! i za jakie pieniadze ,ja je tez nabylem pod wplywem jakosci prezentowanej na fotkach wld
....ja je tez nabylem pod wplywem jakosci prezentowanej na fotkach wld
Cholerka, jeszcze będzie na mnie, że narażam ludzi na wydatki :mrgreen:
Bardzo udane... Osobiście jedynka bardziej.
biker karlos
08-10-2007, 16:38
taaa 70-300VR a 55-200VR to 800 roznicy w cenie :(
Taa jak zobaczyłem jakie Waldek trzaska fotki tą trzysetką, to sobie taką na wycieczki sprawiłem. :D
Czubata świetna wyszła, gratuluję. :D
Jacek Wrzesińsk
08-10-2007, 19:58
Cholerka, jeszcze będzie na mnie, że narażam ludzi na wydatki :mrgreen:
No ja "przez Ciebie" też kupiłem!:mrgreen::mrgreen:
zkrzysztof
08-10-2007, 20:51
siwetne zdjęcia , piękna
Leszek_P
08-10-2007, 21:05
Waldek powinien z pewnością otrzymać prowizję z Nikon-a...
Ja też kupiłem 300-tkę po jego sukcesach
( i pewnie baaardzo wielu kolegów z tego szacownego zgromadzenia...)
Leszek_P
08-10-2007, 21:08
Biker - pamietaj że w tym hobby bardzo często jest tak że jak wydasz za mało
to potem długo jesteś chory i predzej czy później dopłacisz.
Szczerze radzę - dozbieraj te pare setek... warto!
biker karlos
09-10-2007, 08:19
Biker - pamietaj że w tym hobby bardzo często jest tak że jak wydasz za mało
to potem długo jesteś chory i predzej czy później dopłacisz.
Szczerze radzę - dozbieraj te pare setek... warto!
taaa ... mam zdecydowanie za drogie hobby ... kolarstwo z jego sprzetem i kosztami wyjazdow na zawody i wyprawy wyrywa mi kieszen z potrzewka ... a i fotografia nawet na amatorskim poziomie tez nie jest tania..
trzeba bylo sie zajac szachami :P
Ten obiektyw jest bardzo dobrym kompromisem pomiędzy ceną i jakością. Dużym atutem jest jego mały rozmiar i niewielka waga (nie trzeba używać statywu, który mnie akurat bardzo ogranicza w terenie). Mam nadzieję, że koledzy, którzy zdecydowali się na jego zakup są zadowoleni :) No ale jak życie pokazuje do ptactwa 300 mm to trochę mało i często bywają sytuacje, gdzie przydałoby się nieco więcej, wówczas ujęcia byłyby badziej interesujące. No ale "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma" :) Teraz w mojej czatowni buszują mysikróliki tak blisko mnie, że muszę zapiąć kita 18-70, żeby móc porobić im fotki. To niesamowite ile odwagi mają w sobie te maluchy. Mam nadzieję, że będę mógł się z Wami podzielić zdjęciami tych latających kruszyn :)
Obydwa ujęcia dzisiejsze :)
i obydwa bardzo udane
gratuluję