Zobacz pełną wersję : Nikon D50 z obiektywem Sigma 18-50mm F2.8 EX DC
Uszanowanie moje.
Mam zamiar zakupić w najbliższej przyszłości Nikona D50 (korpus) i obiektyw Sigma 18-50mm F2.8 EX DC. Obiektyw jest dobrą inwestycją (tak sądzę), problem mam z tym, czy wszystkie funkcje w aparacie będą dostępne z tym obiektywem? Będę wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź (na temat rzecz jasna).
Pozdrawiam. Pa Pa.[/b][/b]
Jak najbardziej wszystko bedzie dostepne. Jest to obiektyw dedykowany do cyfry.
TrOn - A co sądzisz o takim szkiełku? Jak dla mnie bomba. Wiem, że to szkło do cyfraków. Moje pytanie nasunęło się po lekturze testu. gdzie napisali różne dziwne rzeczy na tremat obiektywów do D50, a chciałbym mieć ten obiektyw i żeby wszystko dobrze śmigało.
- DX Nikkor: Dostępne wszystkie funkcje
- Typ G lub D AF Nikkor: Dostępne wszystkie funkcje
- Micro Nikkor 85 mm F2.8D: Dostępne wszystkie funkcje z wyjątkiem AF i niektórych trybów ekspozycji
- Inne obiektywy AF Nikkor (bez IX Nikkor): Dostępne wszystkie funkcje z wyjątkiem 3D matrycowego pomiaru światła, balansu błysku wypełniającego i-TTL dla lustrzanek cyfrowych
- AI-P Nikkor : Dostępne wszystkie funkcje z wyjątkiem 3D matrycowego pomiaru światła, balansu błysku wypełniającego i-TTL dla lustrzanek cyfrowych,
info z instrukcji dotyczy wyłącznie szkieł nikona...no poza info o D bo ta inaformacja dotyczy wszystkich szkieł...
o tej sigmie nie powiem bo nie miałem, ale pewnie jak z pozostałymi sigmami, jednym przypasuje, innym nie :P
Dzieki Alf. Do tej pory pstrykałem Canonem 300V i jestem ciekawy jakie rewelacje przyniesie zmiana sprzętu. No nic pozdrawiam. Generalnie Nikon daje radę.
Trzymajmy się ramy to sie nie ....... Zobaczymy co Sigma potrafi.
Pa. :lol:
Rozwazałem to szkiełko dla mnie jako uzupełnienie Tamrona 28-75 jednak zdecydowałem sie na Tamrona 17-35. Zaletą Sigmy była ta sama średnica filtra i jasność ale w sumie wybrałem Tamrona i nie żałuje, chetnie obejrzę zdjęcia z tego obiektywu. Z pewnościa będziesz zadowolony
Na pewno puszczę jakieś foty w sieć, to będziesz miał okazję zobaczyć. Co do Tamron'ów - nie wiem, ale chyba Sigma ma większy wybór. Nie znalazłem Tamrona o podobnych parametrach, a 17-35 to za "mało". Chcę jeszcze zakupić jakąś jasną 50. może macie jakieś pomysły? Pozdrawiam. :lol:
ja słyszałem że ta seria DC od Sigmy nie jest taka udana... robiłem pare fotek i podobnie sprawują się tańsze obiektywy Sigmy z serii EX DG (między innymi dlatego wybrałem taki model)