Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Oszczędny w słowach Awatar Maxio
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie Nikon D50 z obiektywem Sigma 18-50mm F2.8 EX DC

Uszanowanie moje.
    Mam zamiar zakupić w najbliższej przyszłości Nikona D50 (korpus) i obiektyw Sigma 18-50mm F2.8 EX DC. Obiektyw jest dobrą inwestycją (tak sądzę), problem mam z tym, czy wszystkie funkcje w aparacie będą dostępne z tym obiektywem? Będę wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź (na temat rzecz jasna).
    Pozdrawiam. Pa Pa.[/b][/b]

Domyślnie

Jak najbardziej wszystko bedzie dostepne. Jest to obiektyw dedykowany do cyfry.
    pozdrawiam Sebastian

Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

TrOn - A co sądzisz o takim szkiełku? Jak dla mnie bomba. Wiem, że to szkło do cyfraków. Moje pytanie nasunęło się po lekturze testu. gdzie napisali różne dziwne rzeczy na tremat obiektywów do D50, a chciałbym mieć ten obiektyw i żeby wszystko dobrze śmigało.

- DX Nikkor: Dostępne wszystkie funkcje
    - Typ G lub D AF Nikkor: Dostępne wszystkie funkcje
    - Micro Nikkor 85 mm F2.8D: Dostępne wszystkie funkcje z wyjątkiem AF i niektórych trybów ekspozycji
    - Inne obiektywy AF Nikkor (bez IX Nikkor): Dostępne wszystkie funkcje z wyjątkiem 3D matrycowego pomiaru światła, balansu błysku wypełniającego i-TTL dla lustrzanek cyfrowych
    - AI-P Nikkor : Dostępne wszystkie funkcje z wyjątkiem 3D matrycowego pomiaru światła, balansu błysku wypełniającego i-TTL dla lustrzanek cyfrowych,
    Pozdrawiam Maxio

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

info z instrukcji dotyczy wyłącznie szkieł nikona...no poza info o D bo ta inaformacja dotyczy wszystkich szkieł...
    o tej sigmie nie powiem bo nie miałem, ale pewnie jak z pozostałymi sigmami, jednym przypasuje, innym nie :P
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Dzieki Alf. Do tej pory pstrykałem Canonem 300V i jestem ciekawy jakie rewelacje przyniesie zmiana sprzętu. No nic pozdrawiam. Generalnie Nikon daje radę.
    Trzymajmy się ramy to sie nie ....... Zobaczymy co Sigma potrafi.
    Pa.
    Pozdrawiam Maxio

Domyślnie

Rozwazałem to szkiełko dla mnie jako uzupełnienie Tamrona 28-75 jednak zdecydowałem sie na Tamrona 17-35. Zaletą Sigmy była ta sama średnica filtra i jasność ale w sumie wybrałem Tamrona i nie żałuje, chetnie obejrzę zdjęcia z tego obiektywu. Z pewnościa będziesz zadowolony
    pozdrawiam Sebastian

Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Na pewno puszczę jakieś foty w sieć, to będziesz miał okazję zobaczyć. Co do Tamron'ów - nie wiem, ale chyba Sigma ma większy wybór. Nie znalazłem Tamrona o podobnych parametrach, a 17-35 to za "mało". Chcę jeszcze zakupić jakąś jasną 50. może macie jakieś pomysły? Pozdrawiam.
    Pozdrawiam Maxio

Oszczędny w słowach Awatar cubix
    Miasto
    K o ń s k i e

Domyślnie

ja słyszałem że ta seria DC od Sigmy nie jest taka udana... robiłem pare fotek i podobnie sprawują się tańsze obiektywy Sigmy z serii EX DG (między innymi dlatego wybrałem taki model)
    [']@] Nikon D600 //

..:: Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum! ::..

Uprawnienia umieszczania postów