Zobacz pełną wersję : Koszulki PRESS, PRASA itd.
Witam,
Mam pytanie czy ktoś się orientuję gdzie mogę takowe dostać?
Chodzi mi np. o białe bez rękawów z czarnym napisem PRESS u góry, byłem ostatnio kilka razy na wyścigach w Słomczynie i potrzebuję jednak lepszego miejsca:twisted:
Kto z Was tak robił? Komu to uszło? Jakie mogą być konsekwencję?
Będę wdzięczny bardzo za informacje, wybieram się zwykle z D70s więc nie będę się rzucał w oczy.
Pozdrawiam
Witam,
Mam pytanie czy ktoś się orientuję gdzie mogę takowe dostać?
Chodzi mi np. o białe bez rękawów z czarnym napisem PRESS u góry, byłem ostatnio kilka razy na wyścigach w Słomczynie i potrzebuję jednak lepszego miejsca:twisted:
Kto z Was tak robił? Komu to uszło? Jakie mogą być konsekwencję?
Będę wdzięczny bardzo za informacje, wybieram się zwykle z D70s więc nie będę się rzucał w oczy.
Pozdrawiam
bez akredytacji i tak nie znajdziesz lepszego miejsca
O to się właśnie rozchodzi, żeby podejść bliżej toru BEZ akredytacji...
Ochroniarz czepiał się nie będzie, widziałem jak puszczał ludzi ubranych w odpowiednie ubranka na trawę obok toru bez pokazywania świstków. Znać raczej też nie znał. Tak mi się WYDAJĘ.
Akredytacja na rajdach/wyścigach = plakietka + jaskrawa kamizelka (zazwyczaj taka jest). Biała koszulka moim zdaniem nie przejdzie.
lepiej zaloz kamizelke odblaskowa - bardzo czesto takie sie nosi na meczach wiec moze na rajdzie tez przejdzie ;)
Zawsze koszulkę w serwisach gdzie koszulki (http://koszulki.com) robią.
Biala koszulka raczej nic nie pomoze. Wiem za to z wlasnego doswiadczenia, ze jaskrawo-zolta kamizelka z odblaskowym napisem PRESS, super sie sprawdza. Pewnego razu na rajdzie udalo mi sie wejsc, tylko w tej kamizelce bez zadnych akredytacji, plakietek, itp. na specjalny podest tylko dla fotoreporterow. Przy wejsciu oczywiscie stal ochroniaz. Osoby pilnujace porzadku o wiele mniej sie czepiaja jak chodzisz w takiej kamizelce i czesto mozna porobic fotki z ciekawszego miejsca.
tylko w tej kamizelce bez zadnych akredytacji, plakietek, itp. na specjalny podest tylko dla fotoreporterow.
szczerze mówiąc takie zachowanie przeszkadza w pracy fotoreporterom. jest ich czasem tyle, że trzeba wojnę prowadzić na łokcie aby jakiekolwiek zdjęcie zrobić :) więc sie nie zdziwcie jak jakiś fotoreporter z akredytacją poprosi pana pilnującego o sprawdzenie podejrzanego typka czy ma akredytację :) tym bardziej, że w tych kręgach to się ludzie znają :)
Kolega Master pytal tez o konsekwencje. Wlasnie jedna z nich moze byc wyproszenie badz wyprowadzenie z miejsca, w ktorym nie powinien przebywac.
Aż tak trudno spróbować wysłać wniosek akredytacyjny, żeby kombinować z "lewą" kamizelką itp? Nic to nie kosztuje...co najwyżej kaucja za kamizelkę i to wszystko, a nikt Cię nie wyprosi (chyba że trafisz na niekumatych osiłków ochroniarzy, co niestety zdarza się niemal na każdym kroku).
Robert_P
19-09-2007, 15:52
Wchodzenie na "lewo" o ile sie nic nie stanie będzie ok, problem może być w sytuacji gdzie zdarzy się wypadek z takim lewusem , wtedy moga być problemy i dochodzenie kto Cię tam wpuścił itd. Ubezpieczalnia może nie wypłacić np. odszkodowania bo byłeś tam nielegalnie . W sportach motorowych wypadki się zdarzają więc trzeba uważać. W Bydgoszczy na żużel żeby dostać akredytacje trzeba było mieć osobiste ubezpieczenie inaczej sie nie dostanie akredytacji.
Terminux
19-09-2007, 17:22
A jaki jest tryb załatwiania akredytacji? Domyslam się, że trzeba zapłacić organizatorom, ale czy trzeba się wykazać przynależnością do jakiejś organizacji prasowej, czy wystarczy chęć robienia zdjęć?
A jaki jest tryb załatwiania akredytacji? Domyslam się, że trzeba zapłacić organizatorom, ale czy trzeba się wykazać przynależnością do jakiejś organizacji prasowej, czy wystarczy chęć robienia zdjęć?
przede wszystkim na większych imprezach trzeba mieć potwierdzenie z redakcji i ważną legitymację prasową :)
ale nie zawsze.
Ale ja nie jestem żadnych fotoreporterem itp... Także na właściwą akredytację nie ma szans, w Słomczynie akurat PRAWIE zawsze mają biała koszulkę z napisem PRESS... No nic, następna runda w Toruniu bodajże, będę kombinował, dzięki za pomoc!
A ja mam taką koszulkę:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Nie zawsze wpuszczą, ale zawsze jest wesoło ;)
Robert_P
19-09-2007, 20:17
No zapewne jest wesoło :))
Akredytacje dostają fotoreporterzy posiadający akredytacje prasowe (lub znajomości:mrgreen: ) i nie zawsze są koszulki w komplecie :) w zależności jaka impreza, przeważnie jest też tak że koszulka umożliwia wejście w konkretne strefy np. wejście na murawę podczas zawodów żużlowych czy wejście na parkiet podczas zawodów lekkotletycznych.
I jeszcze jedno nic nie płaci się organizatorom teoretycznie to oni powinni zabiegać o reklamę swojego wydarzenia.
ps. obserwując ochronę to faktycznie można ich na koszulkę nabrać ... lecz innych foto będzie trudniej :)
Ale ja nie jestem żadnych fotoreporterem itp... Także na właściwą akredytację nie ma szans, w Słomczynie akurat PRAWIE zawsze mają biała koszulkę z napisem PRESS... No nic, następna runda w Toruniu bodajże, będę kombinował, dzięki za pomoc!
to wyslij pare zdjec do organizatora / dzialu promocji. napisz, ze nieodplatnie wszystkie swoje zdjecia udostepnisz. na koncertach bardzo czesto daje rade.
shaddixx
20-09-2007, 16:06
na mistrzostwach swiata skonczyly sie koszulki akredytacyjne to zalozyłem zwykła odblaskową od samochodu. Wchodziłem gdzie chciałem:) miałem oczywiscie jeszcze specjalna opaske ale nikt sie o nia nie pytał.
na mistrzostwach swiata skonczyly sie koszulki akredytacyjne to zalozyłem zwykła odblaskową od samochodu. Wchodziłem gdzie chciałem:) miałem oczywiscie jeszcze specjalna opaske ale nikt sie o nia nie pytał.
na jakich mistrzostwach świata? to dosyć istotne... bo chyba nie w Piłce ani Siatce?
shaddixx
23-09-2007, 12:39
Mistrzostwa Świata w powozeniu zaprzęgami parokonnymi.
a ja chcialbym miec taka koszulke :-D
źródło (http://img400.imageshack.us/img400/7213/7ara8.jpg)
gdzie moge dostac/kupic/zamowic takowa ?
Też byłem na tych zawodach i wchodziłem gdzie chciałem bez kamizelki, ale z siostrą :) (jest sędzią PZJ) to bylo lepsze od jakiejkolwiek akredytacji. Najmilej jednak wspominam tegoroczne Tour de Pologne gdzie po zgłoszeniu się do odpowiedniego namiotu (nie łatwo go było znaleść) ledwo zdążyłem powiedzieć dzień dobry i juz miałem plakietke media lokalne :)
Buahaha, pafelek, zrobiłeś z Phantomka przestępcę! :D
Wchodzenie na "lewo" o ile sie nic nie stanie będzie ok, problem może być w sytuacji gdzie zdarzy się wypadek z takim lewusem , wtedy moga być problemy i dochodzenie kto Cię tam wpuścił itd. Ubezpieczalnia może nie wypłacić np. odszkodowania bo byłeś tam nielegalnie . W sportach motorowych wypadki się zdarzają więc trzeba uważać. W Bydgoszczy na żużel żeby dostać akredytacje trzeba było mieć osobiste ubezpieczenie inaczej sie nie dostanie akredytacji.
Tutaj się zgadam... robię zdjęcia na torze i czasami są groźne sytuację. Trzeba uważać... momentami bardzo.. zwłaszcza gdy się jest na zakręcie :)
W wielu przypadkach szczere chęci wystarczają :)
phantomek
05-11-2007, 08:53
a ja chcialbym miec taka koszulke :-D
źródło (http://img400.imageshack.us/img400/7213/7ara8.jpg)
gdzie moge dostac/kupic/zamowic takowa ?
A gdzie Ty takie piekne zdjecie znalazles ?
A gdzie Ty takie piekne zdjecie znalazles ?
co tam fota przeciez to akurat najmniej wazne ;)
a tak serio serio to gdzie wyrwac taka koszulke ?
Robert_P
05-11-2007, 19:24
Kiedyś Holka zajmowała się rozprowadzaniem koszulek i innych gadetów , lecz chyba już ich nie ma zagadaj do niej , coś tam jeszcze sprzedaje http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=40706
phantomek
05-11-2007, 21:25
No ja tą koszulke mam od Holki.
No ja tą koszulke mam od Holki.
Że już nie powiem, że jakoś mi się to zdjęcie z Tobą kojarzy ;)
phantomek
06-11-2007, 00:41
:)
a czego ja taki zmurzyniony jestem na tym zdjeciu ?
Przegiąłeś z solarium ;)
wiktor.bakiewicz
06-11-2007, 01:19
a tak serio serio to gdzie wyrwac taka koszulke ?
ale po co ci akurat taka?? na taka nigdzie niewejdziesz, kup sobie zwykla samochodowa odbloskowa i wez naprasuj sobie duze literki FOTO, wchodzich gdzie chcesz, jak chcesz moge ci sprzedac moją koszulke akredytacyjna z tegorocznego wyscigu TOUR de POLGONE.
Oj chłopie, te Warszawskie powietrze CI nie służy;)
phantomek
06-11-2007, 09:28
hahahhaha :) dobre
Sebastiann
06-11-2007, 09:54
Rozumiemem phantomek , że to To Twoj najnowszy sposób maskowania przed meczem;)