PDA

Zobacz pełną wersję : Lowepro system SlipLock

phi
10-09-2007, 15:47
Dzień Dobry Państwu :)

Ostatnio sen z powiek spędza mi dylemat związany ze wyborem sposobu przenoszenia sprzętu.
Plecak wydaje się mało praktyczny, zastanawiam się między torbą a systemem SlipLock lowepro.
kupuje sobie coś takiego
Lowepro S&F Light Belt (http://www.torbylowepro.pl/product_info.php?cPath=81&products_id=440)
i dopinam co mi pasuje. Tylko nie wiem czy warto. W sumie trzebaby na komponenty wyłożyć jakieś 200 zł, mogłoby to się rozłożyć w czasie, kupuję obiektyw to zamawiam do niego futeralik, poza tym jakiś normalny futerał na zabawki typu filter, baterię, pomadkę do ust;)
Kupując torbę muszę mniej więcej wiedzieć jaki sprzęt będę dokupywać, nie opłaca się jej co roku zmieniać.
Poza tym taszczenie w teren sprzętu przypiętego do paska wydaje się być bardzo praktyczne i wygodne...

Co myślicie? korzysta ktoś z takiego systemu?

Sl@wcio
12-09-2007, 14:26
Przecież z tym beltem będziesz wyglądał jak polski rzemieślnik na saksach w Londynie.
Posiadam plecak Lowepro i torbę również. I właściwie gdybym wcześniej nie miał torby (Nova 5AW) to plecak uważam za super rozwiązanie. Nie wydaje mi się żebyś był w stanie aż tak dalekosiężne robić plany w zakresie zakupu sprzętu, co skutkowałoby idealnym rozmieszczeniem gratów.

markB
12-09-2007, 15:35
Raczej jak amerykański gliniarz. To jest dobre jak sprzętu niewiele; jak jego ilość rośnie to staje się niewygodne.

Sl@wcio
12-09-2007, 16:17
Poza tym to jak z tym chodzic? Nie wyobrażam sobie, wszystko się dyndoli.
Ja mam to: http://www.torbylowepro.pl/product_info.php?cPath=64&products_id=171
I mam wszystko w kupie, lampa, szkła, filtry. Co mi potrzebne to wyciągam i używam. A co będzie potrzebne to nie zawsze można przewidzieć.

phi
12-09-2007, 19:33
Raczej jak amerykański gliniarz.
:mrgreen: :lol:

@ Sl@wcio
ten Twój plecak dla mnie jest trochę za duży, nie mam zamiaru (czyt. funduszy) kupować drugiej puszki, ilość szkieł zamknie się w ilości sztuki 3, w porywach do 4 przynajmniej na najbliższe parę lat.
Ten system wydawał mi się idealny w góry gdzie chodzenie z torbą to żaden komfort.
Kurde, ale chyba jednak macie rację

Sl@wcio
12-09-2007, 19:57
Właśnie w góry najlepszy plecak. A ilość szkieł i innego dobrodziejstwa pewnie będzie Ci się zwiększał więc plecak lekko na wyrost jest wskazany. Cenowo też nie jest porażający w porównaniu z Twoim rozwiązaniem a z pewnością przyszłościowy.

yaqb
13-09-2007, 06:39
Wydaje mi się że plecak jest najlepszy. Miałem juz kilka plecaków, ale ze wzrostem ilości sprzętu posiadam teraz http://www.torbylowepro.pl/product_info.php?cPath=64&products_id=385
I jest on niezastąpiony do przenoszenia duzej ilości sprzetu na dłuższe wyprawy i ma jeszcze dodarkową kieszeń na laptopa.
Ale na początek wydaje mi sie że najlepszy byłby plecak jaki posiada Sl@wcio.

darsedz
13-09-2007, 23:32
Ja sprawę rozwiązałem inaczej - mam torbę Nova 3AW i mały plecak turystyczny (ok. 20l), gdy wybieram sie w jakiś wypad turystyczny torbę dopinam od spodu do plecaka (na karabińczyki) - wyglądam wtedy trochę jak spadochroniarz.. bo torba spoczywa sobie na wys. pomiędzy pas-tyłek... gdy przeszkadza mi jej pewne drobne "dyndanie" zakładam do torby dodatkowy pasek biodrowy. Chodziłem z tym trochę po górach - nie było w tym jakichś problemów.