Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    cudne manowce

Domyślnie Lowepro system SlipLock

Dzień Dobry Państwu

Ostatnio sen z powiek spędza mi dylemat związany ze wyborem sposobu przenoszenia sprzętu.
    Plecak wydaje się mało praktyczny, zastanawiam się między torbą a systemem SlipLock lowepro.
    kupuje sobie coś takiego
    Lowepro S&F Light Belt
    i dopinam co mi pasuje. Tylko nie wiem czy warto. W sumie trzebaby na komponenty wyłożyć jakieś 200 zł, mogłoby to się rozłożyć w czasie, kupuję obiektyw to zamawiam do niego futeralik, poza tym jakiś normalny futerał na zabawki typu filter, baterię, pomadkę do ust
    Kupując torbę muszę mniej więcej wiedzieć jaki sprzęt będę dokupywać, nie opłaca się jej co roku zmieniać.
    Poza tym taszczenie w teren sprzętu przypiętego do paska wydaje się być bardzo praktyczne i wygodne...

Co myślicie? korzysta ktoś z takiego systemu?
    "Kupno Nikona nie czyni Cię fotografem. Stajesz się zaledwie posiadaczem Nikona." Anonim

Sławomir Szychowski Awatar Sl@wcio
    Miasto
    Golczewo/Szczecin
    Wpisów
    6

Domyślnie

Przecież z tym beltem będziesz wyglądał jak polski rzemieślnik na saksach w Londynie.
    Posiadam plecak Lowepro i torbę również. I właściwie gdybym wcześniej nie miał torby (Nova 5AW) to plecak uważam za super rozwiązanie. Nie wydaje mi się żebyś był w stanie aż tak dalekosiężne robić plany w zakresie zakupu sprzętu, co skutkowałoby idealnym rozmieszczeniem gratów.

Domyślnie

Raczej jak amerykański gliniarz. To jest dobre jak sprzętu niewiele; jak jego ilość rośnie to staje się niewygodne.

Miasto
    Golczewo/Szczecin
    Wpisów
    6

Domyślnie

Poza tym to jak z tym chodzic? Nie wyobrażam sobie, wszystko się dyndoli.
    Ja mam to: http://www.torbylowepro.pl/product_i...roducts_id=171
    I mam wszystko w kupie, lampa, szkła, filtry. Co mi potrzebne to wyciągam i używam. A co będzie potrzebne to nie zawsze można przewidzieć.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    cudne manowce

Domyślnie

Raczej jak amerykański gliniarz.

@ Sl@wcio
    ten Twój plecak dla mnie jest trochę za duży, nie mam zamiaru (czyt. funduszy) kupować drugiej puszki, ilość szkieł zamknie się w ilości sztuki 3, w porywach do 4 przynajmniej na najbliższe parę lat.
    Ten system wydawał mi się idealny w góry gdzie chodzenie z torbą to żaden komfort.
    Kurde, ale chyba jednak macie rację
    "Kupno Nikona nie czyni Cię fotografem. Stajesz się zaledwie posiadaczem Nikona." Anonim

Miasto
    Golczewo/Szczecin
    Wpisów
    6

Domyślnie

Właśnie w góry najlepszy plecak. A ilość szkieł i innego dobrodziejstwa pewnie będzie Ci się zwiększał więc plecak lekko na wyrost jest wskazany. Cenowo też nie jest porażający w porównaniu z Twoim rozwiązaniem a z pewnością przyszłościowy.

Domyślnie

Wydaje mi się że plecak jest najlepszy. Miałem juz kilka plecaków, ale ze wzrostem ilości sprzętu posiadam teraz http://www.torbylowepro.pl/product_i...roducts_id=385
    I jest on niezastąpiony do przenoszenia duzej ilości sprzetu na dłuższe wyprawy i ma jeszcze dodarkową kieszeń na laptopa.
    Ale na początek wydaje mi sie że najlepszy byłby plecak jaki posiada Sl@wcio.
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

Ja sprawę rozwiązałem inaczej - mam torbę Nova 3AW i mały plecak turystyczny (ok. 20l), gdy wybieram sie w jakiś wypad turystyczny torbę dopinam od spodu do plecaka (na karabińczyki) - wyglądam wtedy trochę jak spadochroniarz.. bo torba spoczywa sobie na wys. pomiędzy pas-tyłek... gdy przeszkadza mi jej pewne drobne "dyndanie" zakładam do torby dodatkowy pasek biodrowy. Chodziłem z tym trochę po górach - nie było w tym jakichś problemów.
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Uprawnienia umieszczania postów