Zobacz pełną wersję : Panasonic
No proszę, Panasonic też nam pokazał coś nowego
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6305
Zastanawia mnie funkcja "film mode". Przycisk znajduje się koło spustu migawki. ;)
Swoją drogą, sprzęt kierowany dla amatorów, a ma 2 pokrętła sterowania.
Poza tym to bardzo fajnie że cosik się dzieje.
Zabieram sie za czytanie....
Generalnie bede kibicował Panasonicowi, bo bardzo miło wspominam FZ-20, ktory miałem, bo w sumie dzieki niemu zaraziłem sie fotografią na troche "poważniej" :)
jerryjola
30-08-2007, 23:09
ja też kibicuję Panasowi... słyszałem dobre opinie o fz 20, właśnie zakupiłem używkę dla brata (padłą matryca w s7000, chłopak się załamał....). Dwa pokrętła to fajna sprawa, do tego dodano obrotowy wyświetlacz - akurat teraz dopiero sprawdzi się LiveView. Do tego nowe obiektywy: 14-50 i 14-150 (ten drugi ze stabilizacją, no i zakres....miodzio). Ciekawy jestem szumów i wizjera , ale rynek dla amatorów coraz ciekawszy... a jak jest w czym wybierać, tym lepiej dla nas, zwykłych amatorów....pobawiłbym się czymś takim. Miło do dziś wspominam kosmicznego e 300 olka...
EDIT:
prz3mo, powiedz, co najbardziej miłego było w fz20?
witam ja takze byłem szczesliwym posiadaczem fz20 tki super sprzecik niestety zdradziłem ja dla nikosia :) oj zal było sprzedac :(
EDIT:
prz3mo, powiedz, co najbardziej miłego było w fz20?
Moim zdaniem to wszystko bylo w nim fajne (jak na hybryde)... oprócz dosc szybko pojawiajacych sie szumow czyli juz pow. ISO 200.
Przede wszystkim jasny i naprawde dobry jakosciowo obiektyw o świetle 2.8 Leica. Fajnie działająca stabilizacja, sporo roznych funkcji, mozliwosc podpiecia zew. lampy, manualne ostrzenie. i moim zdaniem bardzo dobra jak na korpus tej klasy - jakość wykonania..