Zobacz pełną wersję : Czy warto D80
Mam możliwość kupić nowego D80 z obiektywem Tamron AF 55-200mm F/4-5.6 Di II LD Macro za 2450 PLN. Czy warto kupić taki zestaw za tę kaskę? Nadmienie że jestem totalnym amatorem!!! Z góry dziekuję az pomoc.
Nic nie piszesz o gwarancji/fakturze/paragonie.
Wejdz na Ceneo / Skapiec / Allegro itp. i porownaj z nowymi lub innymi uzywkami.
Jesli chodzi o mozliwosci ... to , jakby to powiedziec , nikt nie wywrozy do czego go chcesz uzywac portret/macro/samoloty/ptaki/koncert/cokolwiek innego
grzegorzant
21-08-2007, 12:02
no człowieku jeśli to rzeczywiście nowy aparat ( gwarancja itd ) to na samym body jestes do przodu, a szkło masz za darmo ! Więc nad czym tu się zastanawiać? No chyba, że import, brak gwarancji itd - w to ja bym nie wchodził.
pdzran pisaliśmy razaem - Ty szybciej ;)
Aparacik jest nowy z gwarancją, bez paragonu czy faktury vat ze względu na to jest prosto z polskiej hurtowni, cena jest taka bo jest bez vatu i za taką kwotę mogę go mieć. Chciałbym go używać do macro czy krajobrazów.
a czyja ta gwarancja ?
nie wiem czy dobrze kojarze ale hurtownia powinna takze wystawic f-re
nie wiem czy moje domysly sa sluszne - ktos wzial f-re i zwrocil Ci VAT a Ty masz sprzet ?
Szwagier pracuje w firmie informatycznej i ma możliwość zamówienia sprzętu na firmę w cenie bez Vat.
Szwagier pracuje w firmie informatycznej i ma możliwość zamówienia sprzętu na firmę w cenie bez Vat.
Ok , nie bede sie zaglebial , nie wiem jak z gwarancja , bo byc moze pozniej wymagany jest dowod zakupu - pomysl o tym.
Co do sprzetu to D80 jak najbardziej, bardzo dobra puszka, co od obiektywu nie wypowiem sie ale poszukaj na Forum , pewnie sa oceny tego obiektywu.
Dziękuję za pomoc, na wszelki wypadek dowiem się jeszcze dokładnie jak to jest z tą gwarancją. pozdrawiam