Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix P5000 - pech
P5000 dobrze działał dopóki nie znalazł się na plaży. Z tego, co widziałem wokół obiektywu jest trochę ziaren piasku. Na razie nie działa zasłonka obiektywu, a poza tym zdjęcia się robią. Jednak cały czas słychac jakby pracę jakiegoś silniczka wewnątrz aparatu. Jest to na tyle dokuczliwy dźwięk, że przy nagrywaniu filmików poza nim niewiele słychać w nagraniu. Myślałem też, że może tak pracuje mechanizm redukcji drgań, ale po wyłaczeniu go objawy nie ustąpiły. Zdaję sobie soprawę, że w tym wypadku (piasek) nie mozna liczyć na naprawę gwarancyjną w serwisie. W związku z tym mam pytanie: gdzie w TRÓJMIEŚCIE można byłoby to naprawić? Jaką stawiace diagnozę? Pewnie macie swoich sprawdzonych fachmanów - poradźcie.
może trochę z innej beczki , na takie plażowe wypady i nie tylko zainwestuj w obudowę wodoszczelną nie jestem tylko pewien czy do tego modelu jest taka
może trochę z innej beczki , na takie plażowe wypady i nie tylko zainwestuj w obudowę wodoszczelną nie jestem tylko pewien czy do tego modelu jest taka
Aparat nie mój. Pokazano mi go prosząc o radę. Powiedziałem, że na forum coś mi polecą. Poczekmy - zobaczymy.
OK Serwis, sprawdzony przez kilku forumowiczów: http://www.okserwis.com.pl/.
A tak przy okazji - ostatnio odbierałem stamtąd D70 taty, wchodzi koleś z jakimś kompaktem i z niejaką dumą mówi wskazując na aparat: "wódeczka się na niego polała".
Także z piaskiem chyba sobie poradzą. :D
Skoro sprawdzony, to na pewno dobry. Bardzo dziękuję.
fotoamator
16-08-2007, 10:29
pracujący element środku wydający szumiący dzwięk podobny do wiatraczka występuje w każdym modelu tego aparatu. również u mnie ;) i nie oznacza że aparat jest wadliwy, jednak z nagrań video jestem zadowolony, audio również.
potwierdzam szumienie tego cólpiksa.
U mnie ostatnio tez cos zaczelo zgrzytac przy wysuwaniu obiektywu i aparat uparcie twierdzil ze jest blad obiektywu.
Na szczescie za ktoryms razem jak samo przyszlo, tak samo sie naprawilo.