PDA

Zobacz pełną wersję : banki w d200

Siupes
04-08-2007, 04:24
czy przelaczanie bankow i funkcji jest mozliwe tylko przez odpowiednie menu?
w koncu sie poddalem i ustawilem sobie wszytsko jak nalezy, ale chyba wole przelaczyc pare spraw w last settings niz lazic po bankach i custom.
jakies sugestie lub ulatwienia?

Semi
04-08-2007, 10:41
Niestety ale chyba tylko poprzez menu.
Też szukałem jakeigos szybszego sposobu - niestety poległem.

Siupes
07-08-2007, 17:59
wielka szkoda, jak na razie stwierdzam ze skorka niewarta wyprawki i latwiej mi zmienic kilka ustawien niz szukac tych nieszczesnych bankow. ehh moze kiedys bede tak dobry jak czlowiek co zaprojektowal to menu i nie beda mi takie sprawy przeszkadzac :)

Zink
09-08-2007, 21:56
W Minolcie A1 było to fajnie rozwiązane. Można było sobie tak ustawić, że pod programami tematycznymi (wiem, w D200 ich nie ma, to byłby problem) były właśnie wywoływane poszczególne banki ustawień.

Shihan
11-08-2007, 23:48
Banki to rewelacja, zostaw menu na bankach - wychodząc. Później naciskając przycisk, masz od razu ustawienia jakie chcesz, do wyboru. Pod warunkiem, że je zaprogramujesz.

Siupes
12-08-2007, 04:00
pewnie sa dobre jak juz jestes przyzwyczajony zeby sprawdzic ustawienia bankow, inaczej naprawde mozna sie przejechac.
ja mam nawyk ustawiania wszystkiego do moich standartowych ustawien, potem praktycznie zmieniam w ostatnich ustawieniach ostatnie ustawienia.
gdyby bylo jakies pokretlo z bankami, to by byla inna sprawa.

Parus
24-08-2007, 11:10
heh. przydalby sie guzik do bankow. glownym kolkiem custom settings, a pomocniczym shooting settings by sie zmienialo :)

Semi
29-08-2007, 09:11
heh. przydalby sie guzik do bankow. glownym kolkiem custom settings, a pomocniczym shooting settings by sie zmienialo :)

Ooo tak, byłoby super, taki wybierak gdzies w okolicach trybu focusa.

Foksik
24-09-2007, 17:18
O tak! Więcej pokręteł w D200. :-)

jacoslavgth
24-09-2007, 17:28
wystarczy opisac sobie banki do czego ktory ma sluzyc - ja na do krajbrazu mam opisany ''krajobraz'',wchodze w menu bankow i juz wiem ktory do czego, jak napisano wyzej, najlepiej wychodzác z menu zostawic sobie na bankach potem jedno klikniecie i jak znaazl, banki rzádzá :):):):):)