Zobacz pełną wersję : banki w d200
czy przelaczanie bankow i funkcji jest mozliwe tylko przez odpowiednie menu?
w koncu sie poddalem i ustawilem sobie wszytsko jak nalezy, ale chyba wole przelaczyc pare spraw w last settings niz lazic po bankach i custom.
jakies sugestie lub ulatwienia?
Niestety ale chyba tylko poprzez menu.
Też szukałem jakeigos szybszego sposobu - niestety poległem.
wielka szkoda, jak na razie stwierdzam ze skorka niewarta wyprawki i latwiej mi zmienic kilka ustawien niz szukac tych nieszczesnych bankow. ehh moze kiedys bede tak dobry jak czlowiek co zaprojektowal to menu i nie beda mi takie sprawy przeszkadzac :)
W Minolcie A1 było to fajnie rozwiązane. Można było sobie tak ustawić, że pod programami tematycznymi (wiem, w D200 ich nie ma, to byłby problem) były właśnie wywoływane poszczególne banki ustawień.
Banki to rewelacja, zostaw menu na bankach - wychodząc. Później naciskając przycisk, masz od razu ustawienia jakie chcesz, do wyboru. Pod warunkiem, że je zaprogramujesz.
pewnie sa dobre jak juz jestes przyzwyczajony zeby sprawdzic ustawienia bankow, inaczej naprawde mozna sie przejechac.
ja mam nawyk ustawiania wszystkiego do moich standartowych ustawien, potem praktycznie zmieniam w ostatnich ustawieniach ostatnie ustawienia.
gdyby bylo jakies pokretlo z bankami, to by byla inna sprawa.
heh. przydalby sie guzik do bankow. glownym kolkiem custom settings, a pomocniczym shooting settings by sie zmienialo :)
heh. przydalby sie guzik do bankow. glownym kolkiem custom settings, a pomocniczym shooting settings by sie zmienialo :)
Ooo tak, byłoby super, taki wybierak gdzies w okolicach trybu focusa.
O tak! Więcej pokręteł w D200. :-)
jacoslavgth
24-09-2007, 17:28
wystarczy opisac sobie banki do czego ktory ma sluzyc - ja na do krajbrazu mam opisany ''krajobraz'',wchodze w menu bankow i juz wiem ktory do czego, jak napisano wyzej, najlepiej wychodzác z menu zostawic sobie na bankach potem jedno klikniecie i jak znaazl, banki rzádzá :):):):):)