PDA

Zobacz pełną wersję : Papruch w wizjerze;/

MarzycielPL
01-08-2007, 21:15
Witam szanownych kolegow. Posiadam D40x od dwoch dni i z godziny na godzine mnie coraz pozytywniej zaskakuje. Nadmienie ze przesiadlem sie z Panasonica Fz7 ktory wg mnie do piet nie dorasta Nikusiowi. Dzis cwiczylem fotki w plenrze i zauwazylem ze w wizjerze pojawil sie niestey maly papruch badz cos co tak wyglada. Pytanko: Czy mozna to jakos usunac czy konieczna bedzie interwencja serwisu, badz czy apatat moge oddac sprzedawcy?? Dziekuje z gory za wsie odpowiedzi.

Pozdrawiam
MarzycielPL

P.S.
Nadmienie jeszcze ze na fotkach nie widac obecnego "paprucha".

Michal Puchacz
01-08-2007, 21:30
Skoro na fotkach nie widać, to nie jest to paproch na matrycy tylko pewnie na matówce, co oznacza, że "problem" należy zbagatelizować.
Gdyby było widac na zdjęciach, wówczas postaraj się użyć gruszki aptekarskiej. Sposób czyszczenia wielokrotnie opisywany na forum. Wpisz w wyszukiwarce "czyszczenie matrycy".
Pozdrawiam.

pdzran
01-08-2007, 21:32
Dodam tylko, ze grucha MUSI byc czysta, zadnego talku itp. ... lepiej wczesniej to napisac :)

kronos28
01-08-2007, 21:33
chyba ze syfek się przykleił po zewnętrznej stronie matówki lub siedzi na lustrze - wtedy gruchą zdmuchniesz wredotę ;)

MarzycielPL
01-08-2007, 21:36
Dzieki za szybka odpowiedz:)
Zbagatelizowac problem mi sie z czasem uda jednak narazie mnie skupia moj wzrok w wizjerze:) widac go tylko na jasnym tle. Lecz nie bede nik kombinowal bo juz naczytalem na forum ze mozna niezle sobie nagrzebac:) a ze amator ze mnie z lustra wiec dam sobie sopkoj.

Pozdrawiam
MarzycielPL

stachmuszel
02-08-2007, 09:51
Witam!
Zdecydowanie zbagatelizuj problem, dobre jest wrogiem lepszego. Prawie zawsze walka z pyłkiem na matówce kończy się prawdziwym problemem. Z tym naprawdę da się żyć.
pozdrawiam!

pdzran
02-08-2007, 09:59
Witam!
Zdecydowanie zbagatelizuj problem, dobre jest wrogiem lepszego. Prawie zawsze walka z pyłkiem na matówce kończy się prawdziwym problemem. Z tym naprawdę da się żyć.
pozdrawiam!

Odwrotnie , lepsze jest wrogiem dobrego ;)