PDA

Zobacz pełną wersję : SensorScope

saboteur81
30-07-2007, 12:22
http://gadzetomania.pl/2007/06/26/delkin-sensorscope-czyli-matryca-twojej-lustrzanki-z-bliska/

dość ciekawe, zastanawiam się jak to w praktyce wygląda...

nowart
30-07-2007, 14:17
było już całkiem niedawno.
kolejny "super, hiper, ultra" zestaw za ogromne pieniądze bez którego nie da się żyć...

pdzran
30-07-2007, 14:18
Mi takze wydaje sie, ze to gadzet i lepiej za te kase kupic cos innego a body ewentualnie oddac do serwisu na czyszczenie, w koncu nie robi sie tego codziennie.

peecee
30-07-2007, 16:30
witam

jeśli komuś się często sensor brudzi to się naprawdę opłaca (polecali mi w serwisie po którejś tam wizycie z koleji) - ja fajdam wnętrze regularnie :D , tylko że łapska mi się telepią przy takich pracach niemiłosiernie i wolę iść do serwisu czyścić - znowu i znowu (ale mam pewność że sensora czy filtru nie zarysuje etc.) a poza tym razem z sensorem czyszczą i sprawdzają za free szkło które jest podpięte do body :D tak że nie jest źle :D

nowart
30-07-2007, 18:32
nie zapomnij dodać, że wpadasz sobie do serwisu w Londynie a nie "serwisu" w Warszawie. No i przelicz jeszcze proporcje Twoich zarobków w Londynie do naszych zarobków za takie śmieszne czyszczenie kosztujące u nas ok 200zł... fajnie co?? ;)

pdzran
30-07-2007, 18:47
Nie wiem wogole, czemu taki problem, mialem d50 przez jakis czas i 3 szkielka , nie mialem problemu z zasyfiona matryca.
W zwiazku z tym, jesli mialbym odwiedzic serwis raz na 2-3 lata to nie oplaca sie kupowac zestawu, tym bardziej, ze mozna uszkodzic cos niechcacy ...

nowart
30-07-2007, 19:19
Jeśli robiłbym to raz na 3 lata to zrobiłbym to kropelką czystego izopropanolu - dokładnie to samo robią w serwisach.
Jeśli robiłbym to raz na 3 miesiące...też robiłbym to izopropanolem a nie biegał co rusz do serwisu i zostawiał 200zł :)
Zrobi to każdy normalny człowiek z odrobiną delikatności i bez oznak nadmiernego delirium :)

peecee
30-07-2007, 21:21
u mnie czyszczenie 150 pln :D na poczekaniu (wliczone czyszczenie szkła) - :D a jeśli chodzi o mnie i o czyszczenie to po tym jak kiedyś wyczyściłem d50 koleś przyszedł z aparatem i narobił mi obciachu przy wszystkich w serwisie :P tak że wole już nie tykać :D - no i fakt czyszczenie matrycy kosztuje tyle ile godzina - 2godzinki pracy jak sie człowiek spręży... niestety bez porównania z polską :(