Zobacz pełną wersję : D70 bez karty
Witam serdecznie mam pytanie czy jest mozliwość wykonania zdjecia i zapisaniu go np bezposrednio na inny "nośnik" bez karty CF włozonej do aparatu?
Umożliwia to program Camera Control Pro - po kablu USB do katalogu Moje Obrazy.
Pozdrawiam.
chyba możesz jeszcze robić foty na przenośne dyski USB, ale musisz mieć w nich opcję jakąśtam :D w kazdym razie ta jakaśtam opcja jest obecnie w prawie każdym dysku przenośnym... :)
chyba możesz jeszcze robić foty na przenośne dyski USB, ale musisz mieć w nich opcję jakąśtam :D w kazdym razie ta jakaśtam opcja jest obecnie w prawie każdym dysku przenośnym... :)
Chodzi o to, ze kieszen z dyskiem musi dzialac w trybie host ? Chyba o to chodzi ... ale nie jestem pewien czy bezposrednio mozna zapisywac na nim czy tylko transmitowac fotki z karty do kieszonki przez USB.
Alexandrix
30-07-2007, 11:55
Przecież karta 1Gb kosztuje jedynie jakieś 40-60zł, więc nie kumam sensu innych rozwiązań......
No tak, ale co w sytuacji kiedy trzeba przed kupnem sprawdzic aparat bez karty?
Podlaczyc do komputera ;)
No tak, ale co w sytuacji kiedy trzeba przed kupnem sprawdzic aparat bez karty?
Podlaczyc do komputera ;)
Rozwiązanie pierwsze:
Kupić najtańszego sprwanego CF-a (grosze)
Rozwiązanie drugie:
Nabyć soft nikona (parę setek), zainstalować, skonfigurować i targać ten cały szpej do miejsca testowego.
Wybór należy do Ciebie.