Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Biała seria II
k2-kabala
24-07-2007, 18:32
Modelka : Iza
... szuflada
pierwsza część wzbudziła ciekawe komentarze, jestem ciekawy jakie będą teraz
P.S
pozwolę sobie na mała prywatę - z małą dedykacją dla "światło"
//EDIT
BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
oba nieostre .. tak mi sie wydaje ..
pierwszy kadr lepsiejszy .. cialbym troche od gory..
Al Bundy
25-07-2007, 09:40
Ostrość faktycznie gdzieś poszła. Osobiście stawiam na kadr drugi - w pierwszym dziwnie brak mi stóp i choć na drugim też ich nie ma to nie razi mnie to w oczy. Do tego pierwszy jakiś taki krzywy... Klimat zdjęć za to jest i to plusik ;)
Na drugim przykryłbym czymś białym również tę nogę od łóżka...
k2-kabala
25-07-2007, 14:30
brak ostrości ? Hmm, foto robione na negatywie potem skan, wcześniejsze ostrzyłem w PS i zapisane w 96dpi, te bez ostrzenia i 72dpi, może dlatego taka różnica ?
Wrzucam nr 1 po poprawkach a raczej sugestii sailor-a , lepiej ??
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img405.imageshack.us/img405/7638/4238btg5.jpg)
paparazzo
25-07-2007, 19:42
po poprawce znacznie lepiej z ta ostroscia :)
kwestia kolejna...
OOsobiście stawiam na kadr drugi - w pierwszym dziwnie brak mi stóp i choć na drugim też ich nie ma to nie razi mnie to w oczy (...)
Na drugim przykryłbym czymś białym również tę nogę od łóżka...
k2-kabala
25-07-2007, 23:10
co wam ta biedna noga przeszkadza ? Jest i była to ją zostawiłem, mi się podoba.
lepiej .. ale strasznei ostroznie tniesz :D
k2-kabala
25-07-2007, 23:28
lepiej .. ale strasznei ostroznie tniesz :D
przesadziłem ? Hmm, może powinienem zrezygnować z zapisu "zapisz dla Web+ , trudno jest dobrać kontrast i ostrość przed zapisaniem.
mnie ta obcinana notorycznie muszla wkurza i kolorystycznie i kadrowo.
k2-kabala
29-07-2007, 20:21
mnie ta obcinana notorycznie muszla wkurza i kolorystycznie i kadrowo.
ale to jest detal, jest w oddali nie nie ma znaczenia
O mnie piszesz? Nie wiem co powiedzieć, zakłopotany jestem... :)
W pierwszej serii zachwycony byłem wszystkimi tymi staromodnymi bibelotami i mnogością szczegółów i rekwizytów, a zwłaszcza przewróconą kolumienką. Teraz tego nie ma.
Ale biała seria mimo wszystko bardzo mi się podoba. Jest bardzo w moim stylu - łagodność, lekkość, staromodność, uroda modelki, kontrast bieli z jej czarnymi jak węgiel włosami.
Technicznie jednak można się z przedmówcami zgodzić - obcięta muszla jest problemem. Albo pokazujemy muszlę jako rekwizyt, wtedy ją pokazujemy, albo jej nie ma w ogóle. Teraz kadr jest jakoś niezdecydowany i niepełny.
Jednak jak powiedziałem - kompozycyjnie można by lepiej, ale bardzo lubię tematykę i pomysł. Jak Natasza czekająca na księcia Bołkońskiego. Albo Karolina na Cezarego Barykę. Albo jedna z Panien z Wilka. Albo po prostu nasza babcia w latach jej młodości...:)
Po prostu wolę milion razy zdjęcia jak te, pełne zwiewnej i niewinnej atmosfery, niż zdjęcia technicznie i kompozycyjnie dopracowane, ale ciężkie i wyuzdane, jakich bardzo dużo tutaj na tej galerii.
k2-kabala
30-07-2007, 22:22
O mnie piszesz? Nie wiem co powiedzieć, zakłopotany jestem... :)
W pierwszej serii zachwycony byłem wszystkimi tymi staromodnymi bibelotami i mnogością szczegółów i rekwizytów, a zwłaszcza przewróconą kolumienką. Teraz tego nie ma.
Ale biała seria mimo wszystko bardzo mi się podoba. Jest bardzo w moim stylu - łagodność, lekkość, staromodność, uroda modelki, kontrast bieli z jej czarnymi jak węgiel włosami.
Technicznie jednak można się z przedmówcami zgodzić - obcięta muszla jest problemem. Albo pokazujemy muszlę jako rekwizyt, wtedy ją pokazujemy, albo jej nie ma w ogóle. Teraz kadr jest jakoś niezdecydowany i niepełny.
Jednak jak powiedziałem - kompozycyjnie można by lepiej, ale bardzo lubię tematykę i pomysł. Jak Natasza czekająca na księcia Bołkońskiego. Albo Karolina na Cezarego Barykę. Albo jedna z Panien z Wilka. Albo po prostu nasza babcia w latach jej młodości...:)
Po prostu wolę milion razy zdjęcia jak te, pełne zwiewnej i niewinnej atmosfery, niż zdjęcia technicznie i kompozycyjnie dopracowane, ale ciężkie i wyuzdane, jakich bardzo dużo tutaj na tej galerii.
Pozwoliłem sobie tą serie zadedykować Twojej skromnej osobie właśnie z powodu JAK i CO piszesz o moich pracach.
Czytając Twoje posty widzę że podobają Ci sie te zdjęcia i odbierasz je podobnie jak JA. Co do muszli, hmm, macie rację - dałem ciała.
Kolumienka będzie w następnej części, może to będzie ostatnia, nie wiem, pomyśle.
Dziekuję za te kilka zdań.
diabel tkwi w szczegolach
nie przejmuj sie, zawsze jest jakis szczegol ktory przeoczysz, a inni zauwaza od razu.
a muszla... to tylko oznaka ze wszystko inne jest ok i sie czepiam... moze nie tyle czepiam, co pomagam w przyszlosci uwazniej kadrowac.