Zobacz pełną wersję : Ich liebe Saturn.De
Jakiś czas temu kupiłem D70s w Saturnie. Dzisiaj rano otrzymałem list iż D70s został wycofany z produkcji :???: i mogę go wymienić na D80 :-D Szybko do Saturna i rzeczywiście oddałem D70s i otrzymałem D80 :mrgreen: z 2 letnią gwarancją :mrgreen:
Teraz zastanawiam się nad jakimś dobrym szkłem.
Czy 50mm 1.8 to dobry wybór, będzie pracował jak należy z tym boby?
Gratuluję - takiej jakości obsługi niestety na razie możemy tylko zazdrościć. Pod pewnymi względami Polska jeszcze MOCNO odstaje od zachodnich sąsiadów.
Co do body - ja mam D80 i 50 1.8. Działa to razem bardzo przyjemnie - choć niektórzy twierdzą, że obiektyw słabo nadaje się do cyfry z powodu "dziwnej" ogniskowej: na tele za krótko, a na szeroki kąt - za wąsko.
...Szybko do Saturna i rzeczywiście oddałem D70s i otrzymałem D80 :mrgreen: z 2 letnią gwarancją :mrgreen:
Serio mówisz? A to z jakiej racji odbywa się taka wymiana? Jestem ciekaw i gratuluję.
Promocja Saturna nie Nikona
Wszystko za darmo z gwarancją
Za 20eu dopłaty Polska instrukcja obsługi, ale muszę poczekać 2tygodnie
Zbigniew
23-07-2007, 16:52
:shock: :shock: :shock:
Odnośnie 50-tki - to prawda, że na cyfrze bardziej przydatne są 30/35 oraz 85, ale 50-tka jest i tak wyjątkowa. Po pierwsze w miarę jasna, po drugie dosyć ostra, a po trzecie bardzo tania jak na swoją jakość (optyczną). Wg mnie to bardzo dobry wybór - do D80 i do innych korpusów.
Szkoda że żaden ze sklepów w polsce nie chce mi tego szkła do Niemiec wysłać :(
Zaś muszę dać "kartoflom" zarobić 139eu na Ebay.de
Po tej niesamowitej wiadomosci zadzwonilem do Saturna w Wiesbaden - niestety rozczarowanie, pierwszy raz slysza tam o takiej akcji. :-(
Ja nic nie dostalem :( a tez w Saturnie kupilem.
Tylko Gelsenkirchen albo NRW i tylko aparat kupiony między 1 czerwiec a 1 lipiec (zakupy pow 1000eu)
paragon był potrzebny
Tylko Gelsenkirchen albo NRW i tylko aparat kupiony między 1 czerwiec a 1 lipiec (zakupy pow 1000eu)
paragon był potrzebny
Przekrece tam z ciekawosci jutro rano.
i tylko zakupiony o godzinie 12:45, sekund 17 ;)
NRW by pasowało, ale rok mi się chyba nie zgodzi, no i powyżej 1000EU nie zapłaciłem. Cieszyć się, czy nie oto jest pytanie :) Gratuluję w każdym razie :)
Prawie każda firma co regularnie kupujew sieci Saturn Gelsenkirchen a pomiędzy 1 czerwiec a 1 lipiec zrobiła zakupy pow 1000eu została objęta promocją.
Ja naprzykład wymianą aparatu na nowszy.
Wszystkich nieżyczliwych pozdrawiam i zapraszam na zakupy w Saturn - G-E
david555
23-07-2007, 22:37
50-tka, to super wybór, choć nauczyciele fotografii mawiali, że: jak nie możesz robić szerokim, to rób tele,a jak nie możesz robić tele, to rób szerokim, ale w tym wypadku 50-tki do standardów nie można zaliczyć, a raczej jest to rozmiar zbliżony do szkieł portretowych.
Jaki jest, taki jest. Jedno jest pewne, stosunek jakość/cena REWELACJA !!!
Jakiś czas temu kupiłem D70s w Saturnie. Dzisiaj rano otrzymałem list iż D70s został wycofany z produkcji :???: i mogę go wymienić na D80 :-D Szybko do Saturna i rzeczywiście oddałem D70s i otrzymałem D80 :mrgreen: z 2 letnią gwarancją :mrgreen:
a jednak cuda sie zdarzaja... :]
GRATULUJE!
chociaz poki co nic mi nie brakuje w moim jednak milo by bylo dostac taki prezent ;]
i po cichu licze ze nasz MM (z Poznania z M1) bedzie zamienial D50 (moze na D80)
zakupione za wiecej niz 2000 PLN pomiedzy 1 a 31 stycznia 2007
Zbigniew
23-07-2007, 23:28
Myślę, że to możliwe, ale będzie dotyczyło jedynie kupujących na firmy, o ile firma zarejestrowana jest w mazowieckim i działa nieprzerwanie od minimum 15 lat :twisted:
fader_audio
24-07-2007, 01:32
Teraz zastanawiam się nad jakimś dobrym szkłem.
Czy 50mm 1.8 to dobry wybór, będzie pracował jak należy z tym boby?
super nie chce się aż w to wierzyć, jest czego zazdrościć, może naprawde lepiej czasem coś kupić w saturnie u zachodnich sąsiadów. pzdr
Wniosek jeden. W naszym kraju nadal jest "rynek sprzedawcy" a nie "rynek konsumenta". Tylko pozazdrościć.
Zadzwonilem z ciekawosci do obydwoch Saturnow w Gelsenkirchen, na Bahnhofstr. zdziwieni, nic nie slyszeli, a na Marienstraße gosc byl bardzo wesoly i sie troche ze mnie ponabijal jak uslyszal jaka to miala by byc akcja (D70 na D80).
robin102
24-07-2007, 11:19
Bajkoland normalnie kolega Nam wciska.
dodatkowo warto wspomniec ze w .de kazdy Saturn czy MM to osobna spolka z oo. Promocje i upusty w jednym nie oznaczaja ze w innych sklepach jest tak samo. nawet w obrebie miasta.
Valvit, ale pn napisał, że zadzwonił do wszystkich Saturnów w G. Mnie to od początku wyglądało na trolowanie. Pierwsze słyszę aby gdziekolwiek wymieniano stary, zużyty sprzęt na nowy, dwukrotnie droższy... bajki z mchu i paproci ;)
Rafał_Sz
24-07-2007, 12:21
A świstak siedzi i zawija te Nikony w sreberka!!!:-D :-D :mrgreen: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Valvit, ale pn napisał, że zadzwonił do wszystkich Saturnów w G.
zgadza sie, mi chodzilo bardziej o polecanie zakupow w sieci saturna :)
ale jest sklep takiej kategorii gdzie przyjmuja d40 jako uszkodzona bo wyswietlacz nie dziala przed zrobieniem zdjecia...
ale jest sklep takiej kategorii gdzie przyjmuja d40 jako uszkodzona bo wyswietlacz nie dziala przed zrobieniem zdjecia...
To powazna wada. :-D :-D :-D
Nie dziwie sie, zachodze czasami do Saturna na wsi Baden :-) , panienki tam pracujace w dziale foto wiedza mgliscie, do czego mniej wiecej sluzy aparat i tyle.
A czy jak oddam starą żonę to dostane nową, młodą ?:-D
Pozdrawiam wszystkich - nowy jestem
A czy jak oddam starą żonę to dostane nową, młodą ?:-D
Pozdrawiam wszystkich - nowy jestem
Jak dobrze sie zakrecisz to nie bedziesz musial oddawac starej :D
Zbigniew
24-07-2007, 19:01
Ale będziesz musiał się sam oddać sprzedawcy (tymczasowo) :-P
A odnośnie tej wymiany - to w końcu prawda, czy sobie jaja zrobiono ? :>
W dzisiejszych czasach coś za darmo? :-D
Za dormo to u mnie na wsi w morde szło dostać, teraaz już nie bo wszyscy w Holandi:-D
Albo gościu zostawia mase pieniędzy w S.......e i dostał jakiś prezencik od nich albo pali jakieś gówno i się mota w zeznaniach. Mimo wszystko pozdrawiam wszystkich.
A odnośnie 50mm 1.8 - gdzie idzie dostać to szkło (śląsk)? Też bym se takie zapodał bo moje 18-135 trochę ciemne. Byłem dzisiaj w fotobasia.pl i nie mają, trzeba zamówić i czekać 7-14dni. A ja mam urlop od piątku.
Fotowentura
25-07-2007, 09:32
wszystko jest możliwe. choć taka wymiana to nawet za naszą zachodnią granicą wydaje mi się podejrzana. no ale w kwestii konkurencji MM vs Saturn spodziewam się wszystkiego. w końcu obie sieci należą do jednego koncernu (łącznie z Makro, Realem i innymi), a sztuczna konkurencja między nimi to ściema, żeby rozpopularyzować obie marki i wmówić klientom, że taka silna konkurencja obniża ceny, w trakcie gdy ceny to oni sobie ustalają jak chcą. a poza tym, to marketingowcy mają przy tym kupę zabawy, czyli reklamy tv saturna z widoczna reklamówką MM i hasłem "zrobili z Ciebie idiotę?!" dziwiłem się dlaczego MM nie pozwał Saturna za to do sądu. jak się dowiedziałem, że to jeden i ten sam koncern, przestałem się dziwić.
Rafał_Sz
25-07-2007, 10:12
W dzisiejszych czasach coś za darmo? :-D
Za dormo to u mnie na wsi w morde szło dostać, teraaz już nie bo wszyscy w Holandi:-D
Albo gościu zostawia mase pieniędzy w S.......e i dostał jakiś prezencik od nich albo pali jakieś gówno i się mota w zeznaniach. Mimo wszystko pozdrawiam wszystkich.
A odnośnie 50mm 1.8 - gdzie idzie dostać to szkło (śląsk)? Też bym se takie zapodał bo moje 18-135 trochę ciemne. Byłem dzisiaj w fotobasia.pl i nie mają, trzeba zamówić i czekać 7-14dni. A ja mam urlop od piątku.
Fotojoker, jest za 499:
http://fotojoker.pl/sg/pliki/Gazetka_2007-07-13.pdf