Zobacz pełną wersję : SB-600 czy SB-800 ??????
Mam dylemat którą lampe wybrac..jesli ktoś może prosze o podpowiedz..Interesują mnie głównie różnice miedzy tymi lampami i na ile SB-600 jest gorsza? Wątek może już był ale proszę o świeze wiadomości jesli ktoś by miał ochotę mi wytłumaczyc..
Poszukaj na forum, w necie, w opisach lamp. Jest tego mnóstwo. Wątek imho do zamknięcia.
Gawronnek
18-07-2007, 11:31
ale co Ty chcesz świeżego? wejdź na stronę Nikona porównaj sobie specyfikacje i podejmij decyzje, ewentualnie użyj opcji szukaj bo jak sam stwierdziłeś dużo już było na ten temat
Świeża wiadomość jest taka, że nic się nie zmieniło, wszystko jest na forum dokładnie opisane. Opcja szukaj + kubek kawy, żeby to wszystko przeczytać.
mariuniu
18-07-2007, 12:09
Moim zdaniem jeżeli Cię stać, masz odpowiednia gotówkę i nie zamierzasz rezygnowac ze tej pasji w nablizszym czasie to bierz SB-800. Nie twierdze że SB-600 jest gorsza bo to takze świetna lampa, ale wiem, że wielu osobom przeszkadzało później brak niektórych funkcjonalności (brak fotoceli, brak dyfuzora, "jazda" z balansem bieli po założeniu dyfuzora "innych" firm, brak kolorowych filtrów). SB800 oczywiscie oferuje dodatkowo nieco większa liczbe przewodnią. Jak masz kase bierz SB-800 jak masz mniej bierz SB-600 i też bedziesz zadowolony Pozdrawiam.
przenoszę do działu lamp błyskowych, gdzie o tym było już mnóstwo napisane.
Zamykam.