Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie SB-600 czy SB-800 ??????

Mam dylemat którą lampe wybrac..jesli ktoś może prosze o podpowiedz..Interesują mnie głównie różnice miedzy tymi lampami i na ile SB-600 jest gorsza? Wątek może już był ale proszę o świeze wiadomości jesli ktoś by miał ochotę mi wytłumaczyc..
    S5Pro + 17-50 mm 2.8T+ 50 mm 1.8D, 35 mm 1,8D + SB800 i SB600..

pebees
    Gość

Domyślnie

Poszukaj na forum, w necie, w opisach lamp. Jest tego mnóstwo. Wątek imho do zamknięcia.

Domyślnie

ale co Ty chcesz świeżego? wejdź na stronę Nikona porównaj sobie specyfikacje i podejmij decyzje, ewentualnie użyj opcji szukaj bo jak sam stwierdziłeś dużo już było na ten temat
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Świeża wiadomość jest taka, że nic się nie zmieniło, wszystko jest na forum dokładnie opisane. Opcja szukaj + kubek kawy, żeby to wszystko przeczytać.
    Ostatnio edytowane przez piotr w ; 18-07-2007 o 12:11
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Moim zdaniem jeżeli Cię stać, masz odpowiednia gotówkę i nie zamierzasz rezygnowac ze tej pasji w nablizszym czasie to bierz SB-800. Nie twierdze że SB-600 jest gorsza bo to takze świetna lampa, ale wiem, że wielu osobom przeszkadzało później brak niektórych funkcjonalności (brak fotoceli, brak dyfuzora, "jazda" z balansem bieli po założeniu dyfuzora "innych" firm, brak kolorowych filtrów). SB800 oczywiscie oferuje dodatkowo nieco większa liczbe przewodnią. Jak masz kase bierz SB-800 jak masz mniej bierz SB-600 i też bedziesz zadowolony Pozdrawiam.

Domyślnie

przenoszę do działu lamp błyskowych, gdzie o tym było już mnóstwo napisane.
    Zamykam.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Uprawnienia umieszczania postów