Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Colorado jesiennie
arkorp76
02-10-2021, 01:04
Kilka jesiennych zdjec z Colorado. Szalu nie ma ale kolory nieziemskie.
1.
56568
2.To zdjecie przedstawia ranczo Ralpha Laurena tego projektanta mody. "Jedyne" 8000 hektarow
56565
3.
56566
4.
56567
Pozdrawiam Artur
Dobra robota.
Ładnie pokazuje, dlaczego stan Colorado ma "color" w nazwie.
Jedynkę wrzuciłeś troszkę za małą i trudno nacieszyć wzrok, ale dwójka nadrabia z nawiązką :D
Dlaczego zdjecia nie sa opracowane? Az sie prosza o luminosity masks. Jesli sie samemu nie chce (tak jak mojej robaczosci) mozna na stronie Adobe darmowy pulg-in zainstalowac- zadna rewelacja, ale efekty widac. Za niewielkie pieniadze mozna w third party plug-in-ach przebierac. Zdjecia, jakie kolega pokazal mozna iphonem wykonac. Nie sa zle, ale to jedynie pstrykniete ladne krajobrazy (pierwsze jest ladne) i troche (jak to sie tu na forum nazywa) suwaczkami poruszane.
Luminancja na maksa popsułaby zdjęcia, jest ładnie zwłaszcza te trzy panoramy.
Luminosity masks, podobnie jak wszystkie layers mozna dowolnie obrabiac. Nie musi byc "na maksa". Zdjecia sa blade i bez kontrastu.
Zdjęcia bardzo ładne, naturalnie.
Nie ma potrzeby ich dodatkowo psuć - autor dobrze podszedł do obróbki.
Bartolini82
02-10-2021, 11:52
Mi się bardzo podoba 2. Ładnie to wszystko poukładane w kadrze i do tego świetne światło.
1 jakaś dziwna, jakby zepsuta obróbką.
3 i 4 takie zwykłe, bardziej jako ciekawostka kolorystyczna.
Lubię zwykłe zdjęcia, dlatego 3jka jest tak ciekawa.
Coś z 1 jest nie tak może ciut mniej kontrastu i troszkę WB pociągnać do góry na np6300K ?
2 świetna - przypomina mi obrazek z amerykańskich filmów :) - nic nie zmieniaj !!!!
3i 4 całkiem miłe
Świetny set! Mi najbardziej pasuje nr 2. Przyciął bym dołu i prawej strony ale po namyśle zostawił bym tak jak jest
arkorp76
06-10-2021, 03:17
5.
56688
6.
56689
7. Na deser. Powinno byc w przyrodzie ale .... Mama z 2 mlodymi. Niestety przez ludzka glupote mlode sa juz martwe
56690
8.
56691
9.
56692
Dzieki za odwiedziny i opinie. Jednym za malo kontrastu innym za duzo dlatego zostawiam jak jest. Pozdrawiam
Pawel_Las
06-10-2021, 03:39
Artur,
Moim zdecydowanym faworytem jest dwojka. Niezdzwiadki super. Mam nadzieje, ze masz jeszcze jakies asy w rekawie?
Bartolini82
06-10-2021, 08:43
5 też fajna. 6 to moim zdaniem kolejne zdjęcie, obok 1, zniszczone obróbką.
sympatyczne zdjecia. chetnie wroce do watku po kolejne
dlatego zostawiam jak jest.
no i super, bo zdjęcia fajne i nie ma się co przejmować
arkorp76
06-10-2021, 14:05
Dziękuję za opinion. Paweł było jechać. Bartolini82 sprecyzuj o co tobie chodzi bo obróbki przy tym zdjęciu jest niewiele. Tam tak kolorowo jest.
Miejscówki super, tylko szkoda, że nie przyłożyłeś się do obróbki, albo się przyłożyłeś i nie trafiłeś :-P
Na 6, piękne kolory, ale za dużo światła w żółtych liściach brzóz zrobiło z nich papkę a szkoda.
Bartolini82
07-10-2021, 13:14
Bartolini82 sprecyzuj o co tobie chodzi bo obróbki przy tym zdjęciu jest niewiele. Tam tak kolorowo jest.
Wierzę, że jest tak kolorowo :)
Jednak mi to zdjęcie wygląda jak byś za bardzo podbił kontrast, czystość, może trochę ostrość i nasycenie. Przez to zwłaszcza te żółte drzewa zrobiły się takimi mocno wyraźnymi żółtymi plamami (bo niestety nie widać tam w miarę wyraźnie liści).
Lubię konkretną obróbkę, dość mocne kolory itp. ale to zdjęcie jest dla mnie takie jakby "przerysowane" i mało naturalne.
Nadal moim zdecydowanym faworytem jest 2.