Szukaj
Dobra robota.
Ładnie pokazuje, dlaczego stan Colorado ma "color" w nazwie.
Jedynkę wrzuciłeś troszkę za małą i trudno nacieszyć wzrok, ale dwójka nadrabia z nawiązką![]()
Dlaczego zdjecia nie sa opracowane? Az sie prosza o luminosity masks. Jesli sie samemu nie chce (tak jak mojej robaczosci) mozna na stronie Adobe darmowy pulg-in zainstalowac- zadna rewelacja, ale efekty widac. Za niewielkie pieniadze mozna w third party plug-in-ach przebierac. Zdjecia, jakie kolega pokazal mozna iphonem wykonac. Nie sa zle, ale to jedynie pstrykniete ladne krajobrazy (pierwsze jest ladne) i troche (jak to sie tu na forum nazywa) suwaczkami poruszane.
Ostatnio edytowane przez sufenta ; 02-10-2021 o 09:18
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Luminancja na maksa popsułaby zdjęcia, jest ładnie zwłaszcza te trzy panoramy.
Luminosity masks, podobnie jak wszystkie layers mozna dowolnie obrabiac. Nie musi byc "na maksa". Zdjecia sa blade i bez kontrastu.
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Zdjęcia bardzo ładne, naturalnie.
Nie ma potrzeby ich dodatkowo psuć - autor dobrze podszedł do obróbki.
Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.
Mi się bardzo podoba 2. Ładnie to wszystko poukładane w kadrze i do tego świetne światło.
1 jakaś dziwna, jakby zepsuta obróbką.
3 i 4 takie zwykłe, bardziej jako ciekawostka kolorystyczna.
D7200+Nikkor 10-24 f3.5-4.5G ED+Nikkor 18-105+Tamron SP AF 90 f2.8 Di MACRO 1:1+Nikkor AF-P DX 70-300G ED VR+Nikkor 50 1.8G+Sigma A 18-35 1.8+Sigma S 60-600
Lubię zwykłe zdjęcia, dlatego 3jka jest tak ciekawa.
Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.
Coś z 1 jest nie tak może ciut mniej kontrastu i troszkę WB pociągnać do góry na np6300K ?
2 świetna - przypomina mi obrazek z amerykańskich filmów- nic nie zmieniaj !!!!
3i 4 całkiem miłe
Skontaktuj się z nami