Zobacz pełną wersję : [ Lotnicze ] Po burzy
Hej,
Zdjęcie zrobione tuż po przejściu frontu burzowego o zachodzie Słońca. Łukasz Czepiela na Carbon Cub EX-2.
54757
Wind Mill
10-08-2021, 19:19
Jest dym! ;)
Bardzo ładne, pastelowe kolory.
Kadr mi nie pasuje.
Ooo! Panie! Na takie kadry się czeka latami ;)
Pozdrawiam.
Jest dym! ;)
Pogoda tego dnia była niesamowita :)
Bardzo ładne, pastelowe kolory.
Kadr mi nie pasuje.
Z kadrem też walczyłem i w końcu wybrałem najszerszą wersję bo niebo zagrało tu pięknie.
Ooo! Panie! Na takie kadry się czeka latami ;)
Pozdrawiam.
Faktycznie trudno o zachodzie coś latającego ustrzelić :)
krzysztofz24
10-08-2021, 22:35
Tylk oze jak oosoba "skrzywiona" krajobrazowo ?(spokojniem, ja tez) to kadrowales tak dllatego ze szkoda ci takiego fajnego, rozpalonego nieba:-).
A tu jednak samolot powinien grac pierwsze skrzypce. Ogolnei zdjeci fajne, lae jednak z kadrem bym jakos pokombinowal.
Moze obcial troche lewej(wiecej) i dolu(mniej) zeby dac samolot blizej mocnego punktu...i chyba wtedy by ta smuga dymu byla lepiej wyeksponowana
Tylk oze jak oosoba "skrzywiona" krajobrazowo ?(spokojniem, ja tez) to kadrowales tak dllatego ze szkoda ci takiego fajnego, rozpalonego nieba:-).
A tu jednak samolot powinien grac pierwsze skrzypce. Ogolnei zdjeci fajne, lae jednak z kadrem bym jakos pokombinowal.
Moze obcial troche lewej(wiecej) i dolu(mniej) zeby dac samolot blizej mocnego punktu...i chyba wtedy by ta smuga dymu byla lepiej wyeksponowana
Wiem, wiem można to pewnie lepiej skadrować ale naprawdę mi było szkoda ciąć tego nieba hehe :)
Pokombinuję jeszcze.
nathaniel
11-08-2021, 11:42
Bardzo ładne zdjęcie
jurkarol
12-08-2021, 10:05
Bardzo mi się dobrze kontempluje to zdjęcie. Wygląda jakby chmury zrodziły maszyny, jakby samoloty były ich częścią, zjawiskiem chwilowym, ulotnym jak błyskawica czy dym. Napisałem 'maszyny' bo wydawało mi się, że jest druga smuga dymu a to chyba chmura? I jeszcze bardziej stwarza to wrażenie, że drugi samolot był i się rozpłynął, wytwór atmosferycznego zjawiska.
Bardzo ładne zdjęcie
Dziękuję :)
Bardzo mi się dobrze kontempluje to zdjęcie. Wygląda jakby chmury zrodziły maszyny, jakby samoloty były ich częścią, zjawiskiem chwilowym, ulotnym jak błyskawica czy dym. Napisałem 'maszyny' bo wydawało mi się, że jest druga smuga dymu a to chyba chmura? I jeszcze bardziej stwarza to wrażenie, że drugi samolot był i się rozpłynął, wytwór atmosferycznego zjawiska.
Bardzo ciekawy wpis. Ta chmura na dole to faktycznie dopełnia trajektorię lotu samolotu. Co do chwilowości to jak najbardziej trafne, taki przelot trwa krócej niż dym choć w pamięci zostaje na dłużej.